Belföld

Hadházy Ákos keményen helyretette Varga Judit exét

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.08 | 17:45

A független parlamenti képviselő teljes mellszélességgel kiáll Baranyi Krisztina mellett, akit Magyar Péter álellenzékinek nevezett, mert nem mellette áll a volt házaspár vitájában.

Hadházy Ákos szerint Magyar Péter sokat tudhat arról, hogy mivel jár politikus férjének lenni.

„Ha a végén majd egyetlen egy elvhű ember marad a korrupt Fidesz uralmon kívül, akkor az Baranyi Krisztina lesz!”

– kezdi hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzését Hadházy Ákos, aki nem tudta szó nélkül hagyni, hogy néhány nappal ezelőtt Magyar Péter „álellenzékinek” titulálta Ferencváros polgármesterét.

Ugyanis Baranyi Krisztina „kiállt” Varga Judit mellett, azzal, hogy azt nyilatkozta: „Engem arról, hogy ez egy bántalmazó, súlyosan bántalmazó kapcsolat volt, nem Varga Judit győzött meg, hanem Magyar Péter maga azzal a Facebook-poszttal, amit a HVG cikk megjelenése előtt tett közzé. És azzal a támadással, a szóhasználata, a hangvétele, minden tipikus példája volt annak, ami egy bántalmazó kapcsolatban történik” – fogalmazott a polgármester.

Baranyi szavaira rövid időn belül reagált Magyar Péter is, aki egy Facebook-kommentben vonta kétségbe a polgármester ellenzékiségét, megemlítve, hogy férje – az ő egykori munkahelyén – a Diákhitel Központban a felügyelő bizottság elnöke volt.

„Aha értem. Baranyi pedig olyannyira ellenzéki, hogy a férje a Diákhitel Központ felügyelő bizottsági elnöke volt… és a vagyonminiszter egyik jobbkeze”

– olvasható a bejegyzésben.

A válasz ezúttal sem késett sokat, ám nem Baranyi, hanem Hadházy Ákostól. „Magyar Péter sokat tudhat arról, hogy mivel jár politikus férjének lenni, hiszen pont akkor lett vezérigazgató, amikor a feleségéből minisztert csináltak” – írja Hadházy, majd kifejti:

Magyarral szemben Baranyi Krisztina férje mindig is közszolga volt, minisztériumi hivatalnok, köztisztviselői fizetéssel.

A közszolgálati hivatali karrierje nem tarthatott sokkal tovább annál, minthogy Baranyi meggyőző fölénnyel leváltotta Ferencváros fideszes vezetését. „Ezért érintett mélyen, hogy Magyar Péter »egybrancsozza« az egyik legtisztességesebb ellenzéki harcostársamat. Egy olyan politikust, aki nem sunyít, hanem megszólal, ha szükségét látja” – fogalmazott Hadházy Ákos.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló