Belföld

Új fordulatot vett Babicsek Bernát ügye

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.04 | 16:48
  • trendindex: 3

Újabb fordulatot vett a 2021. decemberében elhunyt Babicsek Bernát ügye.

Fotó: MTI/Nyikos Péter

Babicsek Bernát halálhíre megrázta a színház-és zenészvilágot, ahogyan a rajongókat is. Most elkészült a részletes szakvélemény, amely a szülők állítását támasztja alá, miszerint valóban mulasztás történhetett, és talán meg lehetett volna menteni a fiatal színész életét azon a végzetes éjszakán – írja a Blikk.hu.

Gyászolnak a sztárok: így emlékeznek Babicsek Bernátra egykori kollégái

Babicsek Bernát szülei tavaly fordultak ügyvédhez, miután megtekintették az addigra már lezárt nyomozás dokumentumait. Az ott leírtak alapján számukra egyértelmű volt, hogy Bernát életét valójában meg lehetett volna menteni, ha a füstjelző miatt kiérkező járőr az előírásoknak megfelelően jár el.

Első körben elutasította a feljelentés a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, ám miután a család jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán panasszal élt, újraindították a nyomozást.

A hatóságok újra kihallgatták a tanúkat, felmérték a helyszínt, többször – sötétben is – rekonstruálták a tragédiát, amelyet Bernát szüleinek is végig kellett nézniük. Az ezek alapján létrejött szakvélemény most elkészült.

Egyértelműen a mi álláspontunkat támasztja alá. Kimondja, hogy több mulasztás is történt a biztonsági cég részérő, miután Bernát solymári házának füstjelzője riasztott

– tájékoztatta a Blikket dr. Borbély Zoltán.

További részletek itt olvashatóak.

Újabb részletek Babicsek Bernát haláláról: menekülni próbált a színész


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló