Belföld

Ingyen indít pszichológiai tanácsadást az ELTE

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.05.06 | 17:48

A május 7-én induló ingyenes pszichológiai tanácsadást hetente két alkalommal, kedden és csütörtökön élőben lehet követni a Facebookon, de visszanézhetőek lesznek Facebookon is.

A héten indul az NN Biztosító és az ELTE PPK Pszichológiai Intézet szakembereinek közös online kezdeményezése és önfejlesztő kurzusa, az Üljünk le egy szóra!-sorozat. A tanácsadás során olyan releváns szakemberek mint pszichológusok, klinikai szakpszichológusok és pszichiáterek beszélnek azokról a témákról és problémákról, amelyeket gyakran tabuként kezelünk, de most még jobban szembesülünk velük.

A koronavírus-járvány mindenkire nagy terheket ró. Éppúgy megterhelő időszak ez a családosoknak, mint az egyedülállóknak, időseknek és fiataloknak. Megváltoztak a társas viszonyaink, gyűlnek a belső feszültségek, szorongunk, féltjük a szeretteinket, az egészségünket, a megélhetésünket. Sokaknak ráadásul pont az a lehetőség hiányzik, amely a nehéz pillanatokban segít: személyesen megbeszélni a kérdéseket, feszültségeinket. A beszélgetésnek, a gondok kibeszélésének óriási szerepe lenne, de sokan még „békeidőkben” sem képesek az olyan tabukról megnyílni, mint saját félelmeik, kétségeik, belső bizonytalanságaik.

-írják az esemény alatt a Facebookon.

Az első téma ami most csütörtökön lesz terítéken az nem más mint Párkapcsolatok, családon belüli kapcsolatok és konfliktusok című előadás, Érdekel milyen problémák merülnek fel egy lakóközösségben és mit lehet ilyenkor tenni?
Mi a helyzet a fiatalabb párkapcsolatokkal, ahol össze vannak zárva a kapcsolat elején, vagy épp elszakítja egymástól a párt a karantén?
A szülők home office-ban dolgoznának, de gondoskodni kellene a gyerekről. Hogyan lehet a magánszféráért megharcolni?

Ha igen akkor nézz bele az adásba ahol a házigazda nem más lesz, mint Kozékiné Dr. Hammer Zsuzsanna egyetemi adjunktus, klinikai szakpszichológus, családterapeuta.

De a következő adásokban lesz szó a bezártság miatti evészavarokról, addiktológiai és szexuális problémákról is. A május 7-én induló ingyenes pszichológiai tanácsadást hetente két alkalommal, kedden és csütörtökön élőben lehet követni a Facebookon, ráadásul az NN Biztosító YouTube csatornáján ingyenesen visszanézhetők lesznek, szóval önfejlesztésre fel!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.