Belföld

Tanáraink béremelésére az Uniótól koldul, közben Tiborcz haverjától 244 milliárdért vesz épülettorzót a fideszes kormány

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.09 | 19:18
  • trendindex: 5

Hadházy Ákos szerint egy évi pedagógus béremelés árát ajándékozza egy NER-esnek Orbán kormánya.

Orbán Viktor kormánya korábban „valamiért” kiemelt közérdekűnek minősítette a budapest-zuglói Bosnyák téren épülő NER-beruházást. A rendelet révén gyakorlatilag teljesen beépítheti a csaknem hét hektáros területet, az Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal baráti viszonyt ápoló Balázs Attila cége, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft.

A 250 milliárdos gigaberuházás jelenlegi tervei szerint 168 lakás,

10 ezer négyzetméteres kereskedelmi rész és 153 ezer négyzetméternyi irodaterület épül. A kormánykörökkel jó kapcsolatot ápoló Balázs Attila vaskos bérleti szerződésekre számíthat az állami szektorból, a Bosnyák mögött új kormányzati negyed jöhet létre. A kiadott engedélyek szerint az épületek alatt többszintes mélygarázsokat alakítanak ki, a lakó- és irodaházak kilencszintesek lesznek, jócskán kilógnak majd a zömében földszintes vagy egy-kétemeletes házak közül – írja a Népszava.

Hadházy Ákos, Zugló független országgyűlési képviselője

ma arról írt a Facebookon, hogy a magyar állam 244 milliárd forintért megveszi Tiborcz István barátjától a Bosnyák tér mögé, az egykori Csömöri úti sporttelep helyére épülő, félkész irodaházat. Az építkezés javában zajlik, sok épület szerkezeti elemeit már felhúzta a Bayer Construct Zrt.

Hadházy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerződései közt vette észre,

hogy az adásvételi szerződést már április 6-án megkötötték, és bár a zuglói önkormányzatnak elővásárlási joga van erre a területre, a kerület vezetését mégsem értesítették, amikor eladóvá vált az ingatlan.

„Zugló egyébként sokszorosan rosszul jár ezzel az üzlettel:

az állam nem fizet építményadót, és nagyon valószínű, hogy a NAV-ot költöztetik majd ide, az pedig iparűzési adót nem fog fizetni” – írta az ellenzéki politikus. Hadházy Ákos szerint a tulajdoni lapokból az is kiderült, hogy a Bayer leánycége, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft.

már kapott is mintegy 31 milliárd forintot a fideszes kormánytól,

jelzálogjoggal biztosítva. A független országgyűlési képviselő szerint az egész üzlet csak azért jött létre, hogy adófizetői pénzből mentsék meg Tiborcz István barátját a csődtől.

Minden eddiginél pofátlanabb csalást talált Hadházy – betegek segítésére hivatkozva nyúltak le közel egymilliárdot – frissítve


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Bulvár
Szakított Szoboszlai Dominik
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 21.