Belföld

Reagált Milák Kristóf drámai döntésére az úszószövetség elnöke

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.06.22 | 14:18

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint többet nyer azzal a magyar úszás és a magyar sport, ha a világbajnoki szereplést lemondó Milák Kristóf ezen a nyáron erőt és motivációt gyűjt.

Fotó: Youtube

Ma, június 21-én van pontosan egy éve, hogy újabb elképesztő világrekordot úszott itt, a szemünk előtt a budapesti világbajnokságon. Akkor istenítettük, a tenyerünkön hordtuk – épp ezért most, amikor gondjai vannak, segítő kezet kell nyújtanunk neki, nem ellökni, hanem átölelni és megvédeni, hiszen tudjuk, sokak számára az élsportoló csak addig számít, amíg szállítja az eredményeket

– jelentette ki az MTI-hez eljuttatott közleményben a sportvezető az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszóról, akit nemcsak a magyar, hanem a világ úszósportjának egyik legnagyobb értékének nevezett.

Milák Kristóf drámai bejelentést tett

Wladár úgy vélte, Miláknak azért kell kicsit megállnia és erőt gyűjtenie, hogy jövőre, amikor egyszerre lesz olimpia, világbajnokság és Európa-bajnokság, ismét azt nyújtsa, amire kizárólag ő képes. Elárulta, mások mellett ő és Sós Csaba szövetségi kapitány az elmúlt hetekben rengeteget beszélgettek vele annak érdekében, hátha sikerül visszaterelni a medencébe.

“Ám be kellett látnunk, közös érdek, hogy most pihenjen, töltődjék, még ha ez komolyan érinti is sportágunk eredményességét, többek között a gyorsváltóink esélyeit. Mégsem lehet egy ilyen fantasztikus sportolót nyerőautomatának tekinteni. El kell fogadjuk, hogy emberből van ő is, bármennyire is tűnt emberfelettinek mindaz, amit eddig produkált” – fogalmazott a versenyzőként olimpiai bajnok Wladár Sándor.

A MÚSZ elnöke kijelentette, mindent megtesznek annak érdekében, hogy Milák 2024-ben ismét ott legyen a világ legjobbjai között, hiszen “képességei alapján a legnagyobb legendák közé emelkedhet idővel”.

Épp ezért fogadjuk el: többet nyer azzal a magyar úszás és a magyar sport, hogy Kristóf ezen a nyáron erőt és motivációt gyűjt, hogy aztán újjászületve álljon ismét edzésbe szeptember elején

– zárta sorait Wladár.

A Budapesti Honvéd SE olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyzője szerdán jelentette be, hogy nem vesz részt júliusban a fukuokai vb-n, amelyen 100 és 200 méter pillangón is címvédőként indulhatott volna.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló