Belföld

Rossz hír érkezett a Balatonról – nem fognak örülni a nyaralók

  • Szerző:szaboakos
  • 2021.06.23 | 11:18
  • trendindex: 3

A siófoki fürdő a javítása több tízmillióba kerül, amíg el nem készül, a medencéket nem is lehet használni.

Határozatlan időre bezárt a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ a fürdő közleménye szerint, pedig részlegesen ugyan, de május 22-én kinyitottak – írja.

s_3

Eddig csak péntek-szombat-vasárnap fogadtak vendégeket, és kizárólag a szauna, a sóbarlang, illetve a kültéri medence állt nyitva az érkezők előtt.

Tervezési és kivitelezési hiányosságok miatt gondok adódhattak a gépészettel és magával az épülettel, annak is a tetőszerkezetével.

A polgármester, Lengyel Róbert hívta fel a figyelmet, hogy komolyabb problémák merültek fel, ezért sem lehetett szó a teljes nyitásról, ez állhat a háttérben:

A silány alapanyagokból elkészített szigetelés mára teljesen szétrohadt, és csak úgy javítható, ha kívülről az egész tetőszerkezetet megbontjuk. Az az anyag, amit oda beépítettek és nyilván gondosan el is takartak, egy családi ház szigetelésére még tán alkalmas lenne, de egy fürdő esetében csak hitvány, olcsó férc. Csak ennek a javítása több tízmillióba kerül, s amíg el nem készül, a medencéket nem is lehet használni

– nyilatkozta korábban a polgármester.

Forrás:atv.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló