Belföld

Már nyomoz a rendőrség a Balalaton Soundon történt súlyos baleset miatt

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.07.02 | 17:38

Lezuhant az óriáskerékről egy fiatal férfi Zamárdiban, a Balaton Sound fesztiválon csütörtök este, súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon pénteken azt írta, hogy eljárás indult, nyomozás keretében vizsgálják a baleset körülményeit.

Batta Zsolt Iván, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta az MTI szerint: az ügyben sem szabálysértésre, sem bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel. Ugyanakkor a police.hu-ra kitett közlemény szerint az eset teljeskörű tisztázása érdekében a Siófoki Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást és a baleset körülményeit a hatóság igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálja.

A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. pénteken közölte, hogy egy sérült fiatalemberhez hívták a Balaton Sound egészségügyi szolgálatát csütörtök este 11 órakor. A mentők pár percen belül kiérkeztek, és miután stabilizálták a sérült állapotát, a fiatal férfit kórházba szállították.

A szemtanúk beszámolója szerint a férfi egyedül szállt be a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába, majd menet közben átmászott a magas védőkorlát feletti keskeny résen és onnan leesett.

Cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására

– fogalmaztak.

A szervezők azt is közölték, hogy az óriáskereket egy önálló mutatványos szolgáltatócég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Bejáratánál és minden egyes kabinban több nyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltatócég történetében – elmondásuk szerint – hasonló eset még sosem történt.

A szervezők megdöbbenéssel értesültek az eseményről és bíznak a fiatalember mielőbbi felépülésében”

– írta a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. a közleményében.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője pénteken azt közölte:

a fiatal férfi súlyos koponya-, gerinc- és belső sérüléseket szenvedett. Helyszíni ellátása után azonnal sürgősségi osztályra szállították.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Összejött Tóth Andi és Marics Peti
  • szerző:nuus
  • 2022. 07. 28.