Belföld

Szevasz maszk, megvan az 5,5 millió beoltott

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.02 | 18:18

Szombattól nem kell maszkot viselni. Aztán, hogy meddig nem…

A kormány péntek délután jelentette be a Facebook-oldalán, hogy július harmadikától, szombattól enyhülnek a maszk viselésének szabályai. Meglett az enyhítésekhez szükséges 5,5 millió beoltott.

Szombattól tehát így alakul az élet Magyarországon:

Megszűnik a kötelező maszkviselés, a kórházak és a szociális intézmények kivételével. Az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön sem kell maszkot hordani. Persze, ha akarod, hordhatod, senki nem tilthatja meg. Szabad lesz a bemenni a vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az ültetett nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra védettségi igazolvány híján is. Megszűnik az üzletekre vonatkozó, vásárlónként 10 négyzetméteres és a távolságtartási szabály is.

Családi események, magánrendezvények esetén

az eddigi ötven fő helyett száz jöhet össze. Lakodalom esetén a kétszáz fős létszámkorlátozás négyszáz főre emelkedik. Sportrendezvényeken, zenés-táncos rendezvényeken, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó, szabadtéren tartott egyéb rendezvényeken a hatályos szabályok maradnak életben. Itt tehát marad a létszám korlátozás, továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal

vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt e rendezvényeken. Az egyetemek és a főiskolák felkészülhetnek a „jelenléti oktatás” visszaállítására.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.