Belföld

Nagy bejelentés: átalakul a KRESZ, nagy változások várhatóak

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.12 | 09:18

Nehezebb lehet megszerezni a jogosítványt a jövőben.

Lázár János építési és közlekedési miniszter bejelentette, hogy felülvizsgálják a KRESZ-t és átalakítják a B kategóriás jogosítvány megszerzését. A miniszter szerint a magyar utakon történt balesetek 60 százalékát a rossz járművezetői döntések okozzák.

A KRESZ módosítására azért van szükség, mert a jelenlegi jogszabályok nem felelnek meg a megváltozott közlekedési körülményeknek. Lázár János úgy véli, hogy szükség van egy modern és innovatív KRESZ-re, amely minden közlekedő számára megfelelő helyet biztosít az úton. A miniszter szigorításokat is fontolóra vesz, mint például az átlagsebesség mérését vagy sebességkorlátozások bevezetését bizonyos területeken.

Ennek megfelelően a miniszter tervezi a B kategóriás jogosítvány megszerzésének feltételrendszerének átgondolását és átalakítását. A jogosítványhoz kapcsolódó elméleti, gyakorlati és pszichológiai ismereteket is felülvizsgálnák, hogy javuljon a vezetési képességünk. Az új jogszabályok mellett a vezetési kultúra fejlesztése is fontos szerepet kapna a közlekedésbiztonság növelése érdekében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló