Belföld

Hajszálon függ a vidéki benzinkutak üzemanyag-ellátása

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.14 | 09:48

Elfogyott a benzinkút támogatásra szánt keret összege.

A literenként biztosított húsz forintos támogatást eddig az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. fizette ki a kis benzinkutaknak. A társaság viszont közölte, hogy kimerültek a pénzügyi keretei, így jelenleg nem látszik, hogy a júliusi támogatás kifizetése miképpen fog megtörténni a benzinkút üzemeltetők részére – mondta az InfoRádió érdeklődésére a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke, Egri Gábor.

A szövetség több minisztériumtól is próbálta megtudni,

hogy ki a felelős, ki tud pénzügyi forrásokat teremteni, de semmilyen pozitív választ nem kaptak. Egri szerint komoly ellátási problémák lehetnek a mezőgazdaságban is, ahol már zajlik az aratás. A globális ellátási problémák mellett a finomítói kapacitások sem fedik le a piaci igényeket, ez Európára is igaz, és Magyarországra is.

Jelenleg egyedül a százhalombattai finomító termel

a magyar piacra üzemanyagot és térségünkben is üzemanyaghiány van – részben az OMV leállása miatt. „Hernádi úr bejelentette, hogy augusztusban a Mol is le fog állni, a battai finomító, és ezért az állami tartalékok megnyitását fogja kérni. Nagyon kiélezett a helyzet,

ez a vonat, nagyon úgy néz ki, hogy a falnak csapódhat”

– fogalmazott a szövetségi elnök. Mivel pedig már a júliusi támogatás kifizetése sem biztosított, fennáll a veszélye, hogy a vidéki ellátás bedől.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.