Belföld

Nem hallott még Lölőről az egyik legbefolyásosabb fidesznyik

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.28 | 08:18

Gulyás Gergely mellesleg egy nála régebbi fideszesbe is jó nagyot rúgott.

Gulyás Gergely, aki a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, nem feltétlenül érdemes meghívni Pesty Lászlót a tusnádfürdői Fidesz-fesztiválra. Mindez a csütörtöki kormányinfón bukott ki, ahol a NER által megszállt új-Index arról érdeklődött, mit is gondol Gulyás Pesty Mészáros Lőrinc-jelenségről szóló eszmefuttatásáról.

Pesty egy erdélyi beszélgetésen

a Biden család eseteit állította párhuzamba a „Lölő-jelenséggel”. Szerinte mindkét eset úgy értékelhető, hogy kirakatban lopnak, csalnak, zsarolnak. A „Biden-klánt” pedig a Lölő-klánhoz hasonlította. Förtelem szerinte mind a kettő, amelyek történelmi eszméket kompromittálnak – idézi a Magyar Hang.

444 szerint

a szokatlan kijelentésre ott helyben senki nem reagált,

ezért megkeresték a dokumentumfilmest, miként is értette ezt. Pesty a lapnak zavaros okfejtésbe kezdett. Szerinte akár Szijj Lászlóra is lehet Lölőként hivatkozni. Arra, hogy Mészáros Lőrincet szokás így nevezni, Pesty azt mondta, Lölő alatt bárkit érthetünk, és gondoljon bárki, amit akar. Szerinte vannak jelenségek, amelyek bizonyos eszméknek rosszat tesznek, miközben mindenki azonosítja ezeket egymással. – „Sejtem, kire gondolnak honfitársaim, amikor lölőznek, bár tényleg nem tudom, kit neveznek így” – állította.

Pesty szerint ő egy csökkent értelmű medvebocs,

összetéveszti az ember Szijj Lászlót Micimackóval, esetleg Fülessel. Mondott, amit mondott, aki érti, érti, aki meg nem érti, az nem érti. Pesty azért gyorsan hűségnyilatkozatot is tett, miszerint 35 éve a Fidesz mellett van, nem fogja soha ezt a pártot elárulni, kritikája pedig az „érted haragszom” -jelenség része.

Gulyás szerint érdemes meghívni Tusnádfürdőre azokat is,

akik kritikusak a kormánnyal, de értelmesen és összefüggően tudnak nyilatkozni. A Pesty-kijelentésekben ő nem talált értelmet és összefüggést. A kérdésre, hogy mit gondol a Lölő-jelenségről, Gulyás bátran azt válaszolta: nem tud ilyen jelenségről.

Orbán régi harcostársa nyíltan letolvajozta Lölőt Tusványoson


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló