Belföld

Ezen még a kormánymédia sem tudott segíteni: Belebukott Rákay Philip a hegymagasi étterembe

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.21 | 13:18
  • trendindex: 8

Hiába tett meg mindent a kormánymédia és Varga Judit, megbukott Rákay Philipék hegymagasi étterme.

Fotó: TV2

Ha a vendéglátás volt Rákay Philip és felesége célja, amikor megszerezték és felújították a badacsonytomaji Ranolder villa mellett a szomszédos Hegymagas egyik jellegzetes épületét, a Tarányi-présházat, akkor az üzlet nem jött be. Ha viszont az ingatlanbiznisz, akkor még jól is kijöhet a dologból a NER-közeli üzletember, producer és fideszes influenszer – írja az mfor.hu.

Az étterem üzemeltetésére alakított cég végig masszívan veszteséges volt, még a miniszteri reklám is kevésnek bizonyult, 2021 és 2022 is valódi vesszőfutás volt a cégnek.

Ugyan a vendéglátással, szállodaüzemeltetéssel foglalkozó Tarányi Présház 1780 Kft. fele-fele arányban Rákay Philip feleségének és Szoják Miklós badacsonytomaji vállalkozónak a tulajdonában van, utóbbi több interjúban is üzlettársaként hivatkozott a fideszes influenszerre.

Egyszerűsített végelszámolásról van szó, amelynek lényege, hogy az eljárást a végelszámolás kezdő időpontjától számított 150 napon belül be kell fejezni. Az egyszerűsített végelszámolás megindítását nem kell a cégbírósághoz bejelenteni, sem a Cégközlönyben közzétenni. Az adózó pedig az eljárás alatt elhatározhatja az egyszerűsített végelszámolás megszüntetését és a cég működésének folytatását. Ebből következik, hogy benne van a pakliban, Rákay Philip és felesége még meggondolja magát.

Forrás: mfor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló