Belföld

Nyomozás indulhat a leleplezett, lehúzós, átverős budapesti kocsma ügyében

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.26 | 16:18

Soproni Tamás terézvárosi polgármester azt közölte: a kerületi rendészek többször is jártak az elmúlt napokban a Hajós utcai kávézónál.

A VI. kerületi rendőrkapitányság csalás vétség miatt a feljelentés kiegészítését rendelte el a Hajós utcai bár ügyében, ami a napokban egy szlovák youtuber videójának köszönhetően került reflektorfénybe – válaszolta a Telex kérdésére a BRFK sajtóosztálya.

A Telex szerint nem csak a rendőrségi nyomozás miatt kell aggódnia, ugyanis a polgármester elmondása szerint a terézvárosi önkormányzat bejelentést tett a NAV-nál a kártyás fizetés lehetőségének elmaradása, valamint a fogyasztóvédelmi hatóságnál tisztességtelen árképzés miatt.

PPPeter nevű szlovák vlogger videójában két nő a Hajós utcában leszólítja, majd elvezeti őket a nevezetes bárba, ahol közösen fogyasztanak. A számla végül tényleg igen magas lesz, ráadásul készpénzzel kell kiegyenlíteniük: 12 feles, 2 kisüveges pezsgő és 2 dobozos kóla átszámítva mintegy 86 ezer forintba kerül.

A videóban az is látszik, hogy csak készpénzes fizetést fogadnak el az üzletben, ezért el is kísérik a vloggert és társát a legközelebbi bankautomatához.

Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója videóban reagált az esetre, és figyelmeztető matricacsíkot ragasztott fel az üzlet kirakatüvegére.

Forrás: Telex


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.