Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Belföld

Hogyan szervezz izgalmas legénybúcsút a fővárosban?

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.07 | 14:18

Legénybúcsút szervezel, ráadásul Budapestre? Akkor a lehetőségeid száma szinte végtelen, annyi helyszínből és programból válogathatsz, mint égen a csillag. Na de hogyan tudod kimaxolni ezt a különleges napot? (x)

Mi teszi majd elvetemülten izgalmassá a haverod/tesód utolsó, szabad buliját? Nézzük meg, hogyan érdemes programokat szervezned, milyen helyeket érdemes meglátogatnotok, na meg hogyan nem jó ötlet ezt csinálni! Konkrét tippeket is adunk!

Hogyan NEM érdemes budapesti legénybúcsút szervezned?

Amikor elkezded a szervezést, biztosan rögtön találni fogsz vagy 40 őrülten jó helyet, ahová tuti szívesen elmennétek, de van egy kis bökkenő. Egy nap alatt mindenre biztosan nem lesz időtök. Annak semmi értelme, hogy az egész legénybúcsú egyik helyről a másikra való rohangálásból álljon, ráadásul azt is figyelembe kell venned, hogy minét több a program, annál magasabbak a költségek.

Körülbelül 5-6 helyszín az, ami még esetleg bele férhet, ennél többen biztosan nem érdemes gondolkodnod, ugyanakkor ezeket is érdemes nagyjából egy körzetbe szervezni, hogy ne kelljen oda-vissza kószálnotok a városban.

A lényeg tehát: egy napra maximum 5-6 hely, viszonylag közel egymáshoz. Ez az alap, na de nézzük a többit!

Mikorra érdemes időzítened a legénybúcsút?

Bármilyen csábító is a gondolat, NE az esküvő előtti napon tartsátok a legénybúcsút! Nem lesz kellemes másnaposan, hulla fáradtan végig csinálni az esküvőt, ráadásul arra is gondolni kell, hogy apró balesetek is történhetnek egy-egy bulin, aminek a gyógyulására érdemes időt hagyni. Tartsátok inkább egy, két héttel a nagy nap előtt!

Miért jó ötlet éppen Budapesten tartani a legénybúcsút?

Ha ott éltek, azért, ha meg nem, akkor azért. A fővárosban rengeteg lehetőségetek van a kikapcsolódásra, annyi program közül választhattok, hogy megáll az ész. Bármilyen is legyen a vőlegény stílusa, Budapesten össze lehet hozni egy olyan legénybúcsút, amit imádni fog.

Hogyan szervezz izgalmas, emlékezetes bulit?

1.  Kezdjétek a legfárasztóbb programmal, lehetőleg kevés alkohollal

Úgy gondoltad, a paintballt, a lézerharcot, vagy a gokartot valamikor délutánra, estére teszed? Nem túl jó ötlet. A fizikailag megerőltetőbb bulikat érdemes a nap kezdetén letudni, amikor még frissek, energikusak, nem mellesleg viszonylag józanok vagytok. Nagyobb élmény, mint fáradtan és meglehetősen ittas állapotban állni neki egymás lelövöldözésének!
Menjetek a Paintball Akadémiára, a Patriots Paintball-ba, a Laser Force Arenába, vagy a LaserCity-be, kezdjétek játékosan a bulit és alapozzátok meg a hangulatot!

2. Ebéd? Bizony, a kajára is gondolnod kell!

Nagy szervezési baki, ha nem gondolsz arra, hogy valahol ennetek is kell majd. Hogy hol, az a csapat stílusától függ, de jellemzően nem a legénybúcsúján akar valaki fine dining élményben részesülni – egy bulis hangulatú burgerező már sokkal jobban megfelel a célnak, főleg, ha alkoholt is árulnak. Az igazi alapozásnak ugyanis érdemes ezen a ponton lendületet adni!
Budapesten egymást tapossák agyon az éttermek, de a megfelelő helyet érdemes akkor kiválasztani, amikor már tudod, hol lesz a kaja előtti és a kaja utáni program, hogy valahol a két helyszín közelében maradjatok.

3. Jöhet pár legénybúcsús játék?

Ezt a részt szinte vétek lenne kihagyni, főleg, hogy konkrét helyszín nem is kell hozzá. A legtöbb legénybúcsús feladatot az utca közepén is kivitelezhetitek, sőt, talán ott lenne a legjobb, a járókelők szeme láttára. Csak pár feladat tipp, aminek hasznát veheted:

  • Rúzsos csókgyűjtés egy fehér pólóra
  • Bugyi/melltartó gyűjtés
  • Felelsz vagy mersz
  • Menyasszony kvíz
  • Utcai szerelmi vallomás

4. A buli előtt vegyetek célba egy szabadulószobát!

Rengeteg legénybúcsú szerves része valamilyen szabadulószoba, ahol kiszórakozhatjátok magatokat, miközben egymás szerencsétlenkedésén röhögtök. Mert hát lássuk be, ha estefelé értek oda, akkor abban már sok komolyság nem lesz, na de nem is kell, hogy legyen. A Fallost szabadulószoba több szempontból is tetszeni fog nektek: a férfiak szívéhez igen közelálló témában működik, tele van érdekes technikai megoldásokkal, ráadásul élő szereplőt is kérhettek, aki a sikeres hercegnő-kiszabadítás után táncolni fog nektek – meglehetősen lenge ruházatban. A Fallost-ba akár 20 fővel is érkezhettek, ha pedig 60 perc alatt sikerül kijutnotok, még egy üveg pezsgőt is kaptok ajándékba. Legyen a Fallost szabadulószoba is a legénybúcsú része!

5. Vessétek bele magatokat az éjszakába – jöhet a party!

Persze abban a stílusban, ami nektek a legjobb. Sokan ilyenkor valamilyen szórakozóhelyet – vagy helyeket – keresnek, ahol kitombolhatják magukat, mások sztriptease bárba mennek, megint mások pedig kibérelnek egy kis lakást, vagy más helyszínt, és ott buliznak a haverokkal. Hogy melyiket választod, az csak rajtatok múlik!
A sztiptease bárokkal, táncoslányokkal azért érdemes vigyázni: sok menyasszony nem örülne túlságosan, ha megtudná, hogy ilyen helyre vittétek a vőlegényt.

+3 Extra legénybúcsú ötletek városi bulikhoz

1. Kocsmatúra

Járjátok végig a város legjobb helyeit, vessétek bele magatokat az éjszakába és a hangulatra nem nagyon lesz panasz! Budapesten rengeteg bár és kocsma vár benneteket, egy este alatt a tizedét sem fogjátok tudni bejárni.

2. Menjetek el egy koncertre

Van egy nagy kedvenc zenekarotok, előadótok? Ha Budapestre szervezitek a legénybúcsút, akkor jó eséllyel el tudjátok csípni. Vegyétek meg a jegyeket és tomboljatok együtt egy szuper koncerten, amit soha nem fogtok elfelejteni.

3. Élménylövészet

Imádjátok a lövöldözést, a katonai hangulatot? Ha igen, akkor kezdő programnak akár egy élménylövészetet is beiktathattok. A legtöbb helyen többféle tematikából is választhattok, így belecsöppenhettek akár a Nagy Pénzrablás világába is.

Minden legénybúcsú akkor az igazi, ha a vőlegény stílusához igazodik. Mielőtt bármilyen szervezésbe kezdesz, ezt mindenképp gondold végig!

Partner tartalom (x)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló