Belföld

Orbán Viktor szerint az egészségügy felkészült a járvány következő hullámának kezelésére

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.09.12 | 17:20

Október elsejétől az iskolába belépéskor lesz kötelező testhőmérséklet-mérés is.

Nem béníthat meg bennünket újra a vírus – jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő, miután az operatív törzzsel az egészségügyi védekezést áttekintette, úgy fogalmazott: “erős reggel volt”.

“Több mint tízezer szabad kórházi ágy van, ha romlana a helyzet, a lélegeztetőkészülékek “rendben vannak”, a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre. Ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a koronavírust” – szögezte le a kormányfő.

A videóban Orbán Viktor arról beszélt: a szerdai kormányülésre készítettek elő jónéhány döntést. Szeretnék kikényszeríteni, hogy azt a kevés szabályt, amelyet a maszkviselésre, a boltok látogatására, közlekedési eszközök használatára kidolgoztak, érvényesíteni is tudják.

A kormányfő tájékoztatása szerint az iskolákat tudják üzemeltetni, három iskolát és tizenhat óvodát kellett eddig bezárni, a többi helyen az oktatás “többé-kevésbé megszokott rendben zajlik”. Október elsejétől az iskolába belépéskor lesz kötelező testhőmérséklet-mérés is. Azt is elmondta, hogy a kormány közel áll ahhoz, hogy a tesztek hatósági árát meg tudják határozni. A tesztek hatósági árasak lesznek, hogy pontosan hány forint, arról a szerdai kormányülésen döntenek majd.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló