Belföld

Kiakadtak a rendőrök Pintérre: Ennyit érünk ma mind a rendszernek. Jelvényszám, koszorú, sírfelirat, gyászoló poszt.

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.21 | 17:48
  • trendindex: 6

Egyre többen hagyják el a pályát, lassan nem marad tényleg senki.

A tegnapi esztergomi robbantásban életét vesztette egy rendőr, többen pedig megsérültek, ennek kapcsán egy felháborodott levél jelent ma meg a több mint 150 ezer követővel rendelkező Zsaruellátó Facebook oldalán.

Egy újabb tragédia történt, ami ma már rendszeresnek mondható, ahol szolgálatban lévő bajtárs halt meg, és többen megsérültek.

Ilyenkor ki az, akiben nem merül ez fel a bajtársak között: ez lehetnék én is!

– írták.

A Zsaruellátón megjelent nyílt levelet változtatás nélkül közöljük.

“De miért lehetne ez bármelyikünk? Nem csupán azért, mert egyenruhát hordunk. Hanem mert mi vigyázzuk az állampolgárokat, de ránk nem vigyáz senki. Sem a jogszabály nem véd meg, sem a parancsnokság, sem más. Az ügyészek hónapokig rágódnak rajta, hogy vajon helyesen jártak-e el a bajtársak, vagy épp volt-e rajtuk sapka az intézkedés során. Mert kb. ennyit számít egy emberélet.

Mikor jönnek már rá, hogy nem jó, amiben vagyunk? Hogy igenis jogszabályt kellene módosítani, mert ezzel nem csupán rendőrök életét lehetne megmenteni, de ártatlan emberekét is, ha lehetne lőfegyvert használni, amikor veszély áll fenn.
Belénk verték, hogy ne vedd elő a fegyvert, ne használd, ne merd megvédeni magad, mert akkor esetleg rossz lesz a statisztika, netán még te jutsz börtönbe, mert a fotelből megállapítják hónapok alatt azt, amire neked a küldésen csupán a másodperc törtrésze jut: ő, vagy te.
Milyen visszatartó erő van ma egy bűnözőnek? Milyen tisztelete van ma egy rendőrnek?

Mit tud a saját márkás Telekom mobiltelefon, ami akár havi 1200 forintért is a tiéd lehet? Nézd meg a videót, mutatjuk! 

 

A rendőr ellenség, a rendőr rossz, a rendőr csak traffipaxozni tud, most is jönnek mindenhol a kommentek, hogy „nem kár értük.” Ezt sikerült elérni, hosszú évek munkájával. Azoknak, akik ma a sajtósukkal szerkesztetnek egy képet, hogy mennyire gyászolnak- közben pezsgőzve ülnek a kényelmes meleg otthonukban, és azt sem tudják, ki volt az, aki meghalt. Nem érdekli őket, hogy gyerekek maradtak árván, nem számít, hogy egy család tönkrement, majd kap egy szép díszkoszorút, meg előléptetik a sírkövén.

Ennyit érünk ma mind a rendszernek. Jelvényszám, koszorú, sírfelirat, gyászoló poszt, meg némi képmutatás, hogy nagyon sajnáljuk. Ha így lenne, akkor tennének érte valamit, hogy megállítsák ezt az őrületet, amiben dolgoznak ma az egyenruhások.
Aztán megint nem történik semmi. Marad így minden, mert jó ez így, kit érdekelnek a rendőrök. Jogszerű meg szakszerű és nagyszerű minden a cégnél. Le kell szerelni, tudjuk. Egyre többen hagyják el a pályát, lassan nem marad tényleg senki.
Vagy teremthetnének egy élhető rendszert is, megfelelő jogszabályokkal.

De ahhoz kellene, hogy számítson az emberélet. Vajon melyikünk lesz a következő?”


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Tóth Gabi majdnem mindent megmutatott
  • szerző:nuus
  • 2023. 12. 11.