Belföld

Mindenkit érint: hatalmas változások jönnek a Lidl, Spar és Tesco üzletekben

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.22 | 15:47
  • trendindex: 4

Energiatakarékos intézkedésekkel készülnek az üzletláncok a durva rezsiválságra.

Kép: 123rf

Pénzcentrum foglalta össze, hogy milyen intézkedésekkel készülnek az áruházláncok, ezt idézzük mi is.

Tesco

A Tesco arról számolt be a portálnak, hogy a csökkenő energiafogyasztás a működési költségek minimalizálása által a drágulás ütemét is fékezni tudja, ami a vásárlók szempontjából kulcsfontosságú. Az energiaárak folyamatos emelkedése ugyanis az ellátási lánc egészében hozzájárul a termékek árának emelkedéséhez.

A lánc a fűtési időszakban csökkenti az eladótér hőmérsékletét, ügyelve arra, hogy az áruházakban dolgozó munkatársaink komfortérzete ne változzon. Lekapcsolják a használaton kívüli hűtőkamrákat, fokozottan ügyelünk az eladótérben elhelyezett hűtők ajtajainak zárhatóságára, azokat szükség szerint cserélik további intézkedéseik között szerepel, hogy lekapcsolják a világítást az üzletek zárását követően az eladótérben, a parkolóban, a tető logókkal és totemekkel együtt, valamint a vásárlók érkezése előtt a eladótér világítás fényerejét is csökkentik, és további intézkedéseket is mérlegelnek.

Lidl

A Lidl-nél elárulták, hogy folyamatosan hajtanak végre újabb és újabb intézkedéseket annak érdekében, hogy az üzletek és berendezések energia-, döntő mértékben villamosenergia-felhasználását csökkentse. Ezek közül a legfontosabbak között szerepel, hogy mind az áruházak, mind a logisztikai központok teljes világítását LED világításra cserélték és szintén LED-re cserélték a hűtőbútorok világítását is, mellyel jelenős fogyasztás takarítható meg.

Ezen felül minden áruházukban intelligens épületfelügyeleti rendszert működtetnek. Ennek köszönhetően például a bolti világítás jelentős része, valamint a parkolóvilágítás lekapcsol az utolsó vásárló távozása után, míg az utolsó dolgozó távozását követően, az áruház beriasztásakor a maradék világítás is lekapcsol.

A diszkont szellőzőrendszereit kizárólag hőcserélőkön keresztül működnek. Az új boltoknál pedig VRV hűtő- fűtőberendezéseket alkalmaznak, amelyekkel különböző hőzónákat alakítottak ki funkciótól függően. Logisztikai központjaikban és áruházaikban a technológiai hűtés hulladékhőjét hővisszanyerővel visszaforgatják a csarnokok fűtésére.

Spar

A Spar számos energiahatékonysági intézkedést hozott, így egyebek közt az új és felújításra került áruházak esetében ajtókat használnak a hűtőbútorokon, továbbá minden üzletükben kikapcsolják a világítást és gépeket, ha azokra nincs szükség. Szintén az összes üzletben olvasztási ütemtervet készítenek a fagylaltoshűtők és mirelitkádak esetében, lekapcsolják a világító testeket a boltok zárását követően épületen belül és kívül is. Szintén lekapcsolják a légcserélő rendszereket éjszakára, továbbá sor kerül a tető logók, totemek és pilonok világításának lekapcsolására is az üzletek zárása után, kivéve bevásárlóközpontok esetében.

Forrás: Propeller.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Erotika
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 15.