Belföld

Videón a robbantással gyanúsított férfi

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.26 | 14:27

A rendőrség saját YouTube-csatornáján jelent meg az a felvétel, amelyen a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi látható. A robbanás pillanata is rajta van a videón. A bomba közvetlenül a rendőrök mellett robbant, a videón az látszik, hogy a merénylő végig a helyszínen volt, közvetlenül a rendőrök közelében.

A rendőrök sétáltak a bomba mellett, amikor az felrobbant – ez látszik a rendőrség birtokában lévő videófelvételen, amit egy köztéri kamera készített. A képen látható az a férfi is, akit a rendőrök keresnek. Az arca nem látszik a felvételen. A rendőrség körözést is kiadott az ismeretlen férfi ellen. Abban azt írják, hogy “az ismeretlen elkövető 20-25 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt”.

robbanto1

A 18 perc 15 másodperc hosszúságú felvételen a rendőrség gyanúsítottja két táskával látható. Először csak pár másodpercet időzik a későbbi robbanás helyszínén, majd abba az irányba távozik a táskájával, ahonnan később a rendőrök érkeznek. Egy perc sem telik el, és a férfi újra megjelenik a felvételen: visszamegy a robbantás helyszínére, és azon a területen, ahol a kamera csak alakjának egy kis részét tudta felvenni, több mint negyed óráig csinál valamit – a felvételen nem látni pontosan, hogy mit.

Annyi kivehető, hogy 03:31-nél eltűnik abban a mélyedésben, ahová valószínűleg a bombát helyezte.

Végül a robbanás helyétől nem messze, a fal mellé húzódik. A rendőrök fél perccel a detonáció előtt jelennek meg a felvételen. A robbantás gyanúsítottja közvetlenül a rendőrök megjelenése előtt láthatóan iszik valamit. Miután a rendőrök elhaladnak mellette, belép egy mélyedésbe, eltűnik a kamera képéről.

robbantas2

A robbanás pillanata közvetlenül a videó végén látható, az is, ahogy a két rendőr elesik. A felvételen jól látszik, hogy a rendőrök nem lépnek oda a bombához. Korábbi hírekben felmerült, hogy a detonáció akkor történt, amikor a rendőrnő odahajolt a szerkezethez, hogy megnézze mi az. Az alábbi képen nyíllal jelöltük a robbanás pillanatát.

robbanas3

A detonáció után a robbanás közvetlen közelében álló férfi, aki a merénylet gyanúsítottja a sérült rendőrök felé lép. A felvétel ekkor szakad meg. Az alábbi képen bekarikáztuk a robbantással gyanúsított férfit, amint a földön fekvő rendőrök felé halad.

robbantas4

A rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki az ismeretlen elkövető nyomára vezeti a rendőröket.

A teljes videót itt lehet megnézni. A rendőrség 18 éven aluliak számára nem ajánlja a videó megtekintését.

A rendőrség a videó után színes fotókat is kiadott a robbantással gyanúsított férfiről. Ezeken az látszik, hogy a merénylő sapkát cserélt.

robbantó, robbantás, merénylet, budapest

2016. szeptember 24-én, szombaton 22 óra 36 perckor a Budapest VI. kerületében a Teréz körút 2-4. szám előtt robbantás történt. Két rendőr súlyosan megsérült. Másnap 18 óra 30 perckor tartott sajtótájékoztatót az országos rendőrfőkapitány. Papp Károly altábornagy közölte, hogy “a beszerzett bizonyítékok alapján kétséget kizáróan megállapítható, hogy a robbantás célpontjai rendőrök voltak”. Papp Károly azt mondta, hogy a robbantással az egész magyar rendőrséget érte támadás.

A jelenlegi információk alapján az ideológiai, különösen a dzsihadista motiváció nem valószínűsíthető a fővárosi Teréz körúton szombaton történt robbantással kapcsolatban – közölte Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke hétfőn Budapesten.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló