Belföld

Van mitől félni ebben a magyar városban – Müller Cecília üzent

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.04 | 16:48
  • trendindex: 17

Nem árt vigyázni.

Az ősz közeledtével és a hidegebb idő beálltával a szakemberek figyelmeztetnek, hogy fokozottabban kell vigyázni a felső légúti fertőzésekre. Ezek között szerepel a koronavírus is, amelynek újabb variánsai folyamatosan felbukkannak, mint például az Eris és a Pirola.

A jelenlegi időszakban a covid leggyakoribb tünetei közé tartoznak az orrfolyás vagy orrdugulás, fejfájás, fáradtság, torokfájás és tüsszögés. Azonban egyeseknél az új variánsokkal történő fertőzés szokatlan tüneteket is okozhat, mint például bőrkiütés vagy a száj és a nyelv elváltozásai, amelyeket covid-nyelvként emlegetnek. Ide tartozik a szájban fellépő duzzanat és a nyelven vagy a száj és az ajkak belső felületén kialakuló fekélyek.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) közleménye szerint a szennyvízben mért koronavírus örökítőanyag koncentrációja stagnál. A 39. héten már nem tapasztaltak emelkedést az országos átlagban, és a helyszínek többségén is stagnáló tendencia figyelhető meg. Kecskeméten és Tatabányán enyhe csökkenés is megfigyelhető volt.

A koncentráció szintje városról városra eltérő, például Pécsen “magas”, Kecskeméten “mérsékelt”, míg a többi helyszínen az “emelkedett” tartományba esik. Ezen adatok alapján továbbra is fontos az óvatosság és a megfelelő higiéniai intézkedések betartása az új variánsok elleni védekezés érdekében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló