Időjárás

Páros lábbal ront be a tél – Hózápor, fagy várható szerda hajnalban

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.12 | 17:18

A hó a napközbeni felmelegedés miatt várhatóan sehol nem marad meg, így a fehér lankák helyett még marad az őszi színekbe öltözött táj. 

A Bakony és az Északi-középhegység legmagasabb csúcsain akár hózápor is kialakulhat szerda reggel.

D_KOM20201222008

Fotó: MTI/Komka Péter

Az Időkép cikke szerint a hidegfront átvonulásával élénk, erős északnyugati áramlás hoz hazánkba lokális jellegű csapadékot a keddi és szerdai nap folyamán. A hidegfront másik velejárója, a tisztább idő az éjszakai lehűlésnek kedvez, így szerdán már többfelé fagypont közelébe, legmagasabb hegycsúcsainkon fagypontig, kissé akár alá is hűlhet a levegő.

A Mátra és a Bükk tetején is kialakulhat hózápor. Itt a reggeli, délelőtti órákban várható a csapadék érkezése. A havazás a hajnali minimum-hőmérsékleteken múlik, illetve hogy mennyire marad meg a hideg a nap előrehaladtával, mikor megérkeznek a térségbe a záporok. Amennyiben a lehűlés és az eső érkezése megfelelő ütemben történik, a Börzsöny legmagasabb csúcsán, a Csóványoson is megjelenhetnek az első hópelyhek.

A hó a napközbeni felmelegedés miatt várhatóan sehol nem marad meg, így a fehér lankák helyett még marad az őszi színekbe öltözött táj.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló