Belföld

Fontos bejelentés érkezett a népszámlálással kapcsolatban!

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.17 | 13:18

A kérdőív online kitöltési határidejét több nappal meghosszabbították.

Mivel a vártnál jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra a rendszer vasárnap nem, vagy nehezen volt elérhető. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) emiatt szerdán tíz óráig meghosszabbította a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát – közölték vasárnap este.

A kérdőíveket eredetileg vasárnap éjfélig lehetett

önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott, 12 jegyű belépési kód megadásával. A nagy érdeklődés miatt azonban a KSH úgy döntött, meghosszabbítja az online adatszolgáltatási időszakot. Az internetes kitöltés továbbra is a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak. A kérdőívkitöltés számítógépen, illetve

bármilyen internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön lehetséges.

A KSH felhívta a figyelmet arra, hogy akik nem rendelkeznek internet hozzáféréssel, azok ingyen használhatják a közkönyvtárak számítógépeit. Emellett a Digitális Jólét Program Pontokon is ki lehet tölteni online a kérdőíveket.

Az online kitöltés kapcsán felmerülő kérdésekre

a nepszamlalas2022.hu oldal Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) aloldalán kaphatnak választ az érdeklődők, illetve rendelkezésre áll a népszámlálás ügyfélszolgálata, ahol telefonon az ingyenesen hívható zöld számon (+36-80-080-143) kérhetnek tájékoztatást – olvasható a KSH közleményében.

Tudtad? Pénzt nyerhetsz az online népszámlálással!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló