Belföld

Heteken belül indul a népszámlálás: mutatjuk a tudnivalókat

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.08.19 | 16:49

A KSH elnökségével egyeztetett Palkovics László technológiai és ipari miniszter.

Az együttműködési lehetőségekről tartott megbeszélést Palkovics László technológiai és ipari miniszter és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöksége. Az egyeztetésen a hivatalos statisztikai adatok fontosságáról, aktuális szakmai kérdésekről, és az idén ősszel induló népszámlálásról is szó eset

A hivatal részéről Vukovich Gabriella elnök, Mag Kornélia és Kincses Áron elnökhelyettesek, valamint Janák Katalin főosztályvezető vett részt a megbeszélésen. Az egyeztetésen elhangzott, hogy a KSH adatokkal és elemzésekkel segíti a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) stratégiájának kialakítását a tárcához tartozó területeken, így az ipar, a munkaerőpiac, az energetika, a közlekedés, valamint a környezetvédelem és körforgásos gazdaság kérdéskörében. A hivatal a mindenkori legjobb statisztikai gyakorlatokat követve innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal áll a felhasználók, köztük a TIM rendelkezésére.

Palkovics László elmondta: „A kormány legfontosabb feladatai közé sorolja a munkahelyek megőrzését és újak létesítését. Központi iparstratégiai cél, hogy Közép-Európában élen járjunk a magas hozzáadott értékű, tiszta technológiák kifejlesztésében és alkalmazásában. A hazai gazdaság középtávon jelentősen profitálhat a többi között a védelmi ipari és az akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó fejlesztésekből is.”

Vukovich Gabriella az idén október 1. és november 28. között zajló népszámlálással kapcsolatban felhívta a figyelmet: „A cenzus eredményei hosszú távon szolgáltatnak meghatározó adatokat a mindenkit érintő fejlesztésekhez, beruházásokhoz. Ez a legnagyobb és a teljes magyar társadalom legfontosabb jellemzőit felmérő adatgyűjtés. A népszámlálás révén pontos és részletes képet kaphatunk a népesség nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről, így például az otthonok energetikai jellemzőiről.”


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.