Belföld

Jézus reinkarnációjának mondta magát a magyar férfi: csalt és lopott, fiatal lányokat is megkörnyékezett

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.07 | 11:18

A szabadlábon lévő idős férfit hamarosan bíróság elé állítják, s ha mindent beismer, 6 évre kerülhet rácsok mögé.

A 69 éves T. Miklós, magát Jézus reinkarnációjának kiadva, egy valóságos szektát épített maga köré, és – a gyógyításért cserébe – csalt ki pénzt közel két tucat áldozatától.

TanteTati / Pixabay

A Zala megyei Teskándon élő Miklós évtizedek óta adta ki magát energiával gyógyító mesternek. Főként csoportos foglalkozásokat tartott, de az is előfordult, hogy egyénileg fogadta a „betegeit, tanítványait”. A nyugdíjas közgazdász önmagát naiv, jámbor, a pénzügyekhez, az anyagi természetű dolgokhoz nem értő személyként tüntette fel, hogy azt a látszatot keltse, számára nincs jelentősége a pénzben mérhető javaknak: ezt Zala, Somogy, de még Pest megyében is bevették a teskándi Jézustól – írja a blikk.hu.

T. Miklós ellen végül csalás és kuruzslás miatt feljelentést tettek három éve, miutám kiderült, hogy a csoportba járó fiatal lányokat megkörnyékezte, és miközben a puritánságot hirdette, több luxusautót is használt.

Teskánd polgármestere, Sipos László a lapnak azt mondta, tudja, kiről van szó. „Kis túlzással úgy vagyunk mi a településen Miklóssal, mint a hitetlenek Jézussal. Biztosan van, de még nem láttuk. Egy olyan személyt azért ismerek, aki kapcsolatba került vele. A családtagja súlyos betegségben szenvedett, amivel az orvosok már nem tudtak mit kezdeni. Az illető részt vett Miklós szeánszán, ami után állítólag javulásról számolt be” – fogalmazott a polgármester, aki szerinte megosztja a falut a botrány.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló