Belföld

Buszsofőrök béremelése helyett repülőteret vesz karácsonyra Orbán – hatalmas sztrájkra készül a Volánbusz

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.08 | 15:38

Több ezer Volánbusz járat maradhat ki vasárnap és hétfőn.

Mivel nem kaptak béremelési ajánlatot, sztrájkra készül december 10-én és 11-én a volánbuszos szakszervezet. A sztrájkoló volánosok mellé állt a BKV-s szakszervezet is, az ő volánbuszos tagjaik is csatlakozhatnak a munkabeszüntetéshez. Saját döntésük alapján csatlakozhatnak a december 10-11-re a Volánbusznál meghirdetett sztrájkhoz az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) volánbuszos tagjai is – közölte az EKSZ pénteken.

Az EKSZ megérti és egyet is ért

a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) által kezdeményezett sztrájkkal, amivel érdemi bértárgyalások megkezdését szeretnék elérni – írja a hvg. A szakszervezet 25 százalékos béremelést követel, és hiányolja a vállalat béremelési ajánlatát. A Volánbusz Zrt. bíróságon támadta meg a sztrájkfelhívást, de a Fővárosi Törvényszék első fokon jogszerűnek találta a tervezett munkabeszüntetést, ami alapján a Munkástanácsok Országos Szövetsége szerint is megkezdhető a sztrájk. Vasárnap várhatóan több ezer, hétfőn több tízezer járat maradhat ki.

Miközben a sofőrök jogos béremelésükért sztrájkolnak,

Orbánék közel kétezer milliárd forint fejében próbálják megszerezni a ferihegyi repteret jelenlegi tulajdonosától. Erre úgy látszik van pénze a fideszes kormánynak, csak éppen a saját szavazóik közlekedése nem érdekli őket.

Busszal utazna? Akkor ezt el kell olvasnia – Országszerte módosít menetrendjén a Volánbusz


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló