Belföld

“Amikor valaki meghal, akkor én mindig kinyitom az ablakot, hogy a lelke el tudjon menni”

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.26 | 17:18

"Amikor valaki meghal, akkor én mindig kinyitom az ablakot, hogy a lelke el tudjon menni": üzentek a Covid-intenzív dolgozói

A Covid-intenzív osztályon dolgozók karácsonykor is az életek megmentéséért küzdenek. A Gottsegen kórház nővérei, orvosai videós üzenetet tettek közzé, amelyben arra is figyelmeztetnek, hogy mindenki vegye fel az oltást.

Orosháza, 2021. április 23.
Intenzív terápiás szakápolók dolgoznak az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelõintézet Aneszteziológiai és intenzív Terápiás COVID-osztályán 2021. április 23-án.
MTI/Rosta Tibor

“A Covid az tényleg olyan, mint az orosz rulett, nem lehet tudni, hogy kinél mit vált ki” – mondta Nagyné Lőke Anna, a felnőtt intenzív terápiás osztály főnővére.

“Boccaccio mondta a Dekameronban, hogy a legnagyobb vereség a világon megszokni a rosszat. Nem szabad megszokni a rosszat, mi nem adhatjuk fel”

– mondta Szkupeny Johanna, a felnőtt intenzív terápiás osztály főnővér helyettese.

“Hoztam magammal egy szokást: amikor valaki meghal, akkor én mindig kinyitom az ablakot, hogy a lelke el tudjon menni. Azt üzenem mindenkinek karácsonyra, hogy mindenféleképpen oltakozzanak. Első, második, harmadik oltást vegyék fel, hogy nekünk ne kellej több ablakot kinyitni”

– mondta Kálmán Erika intenzív terápiás szakápoló.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló