Belföld

Újabb változás jön az adózásban január 1-től

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.28 | 16:48

Ezúttal a szerencsejátékok szerelmesei számíthatnak komoly változásokra.

Az Országgyűlés határozata alapján, 2024. január 1-jétől a lottónyeremények mentesek lesznek a személyi jövedelemadó alól. Ezelőtt a Szerencsejáték Zrt. fizette meg az adót a játékosok helyett, így a nyertesek a nyereményüket már az adóval csökkentett összegben kapták meg. A személyi jövedelemadó kötelezettségének megszűnésével a lottójátékokban részt vevők jelentősebb nyereményösszegre számíthatnak, miközben az alapjáték díja változatlan marad.

Mindenki számára ismert, hogy a lottójátékokban a várható főnyeremények mindig nettó összegek voltak, és az új határozatnak köszönhetően ezek a nyeremények még magasabbak lehetnek, ami valószínűleg tovább növeli majd a játék népszerűségét.

A Szerencsejáték Zrt. karácsony utáni közleményében bejelentette, hogy az Ötöslottó, a Hatoslottó, a Skandináv lottó, az Eurojackpot, a Luxor, a Joker, a Kenó és a Puttó játékokban elért nyeremények után január 1-jétől sem személyi jövedelemadót, sem egyéb adót nem kell fizetni. Az szja-mentesség bevezetésével javulnak a nyeremény visszafizetési arányok, és megnyílik az új számsorsjátékok fejlesztésének lehetősége is a jövőben.

Fontos kiemelni, hogy a lottójátékokat a játékszenvedély szempontjából alacsony kockázatú játékoknak tekintik. Ennek alátámasztására a cég alkalmazza a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő célszoftvert, amely az alacsony kockázatú kategóriába sorolja a számsorsjátékokat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló