Budapest

Újra pokollá változik Budapest – itt a nagy nyári dugókalauz

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.01 | 16:13

Felújítás, közműépítés, forgalomkorlátozás, útlezárás, kertészkedés. Mutatjuk, merre ne közlekedj, ha nem akarsz a saját autódban megsülni egy dugó közepén.

(vaktérkép: Wikipedia)

A nyár Budapesten két dolgot jelent: forróságot és útfelújításokat, ez a kettő pedig garantáltan ámokfutó William Fosterré (Michael Douglas karaktere az Összeomlásban) alakítja a legjámborabb autóst is.

Azt már nemrég megmutattuk nektek, hogy mivel érdemes közlekedni a városban, ha úgy döntetek, hogy otthon hagyjátok az autót. Most pedig azt is elmondjuk, hogy miért fogjátok meghozni ezt a döntést!

Két évig nincs Alagút és Lánchíd

A főváros közlekedését alapjaiban határozza majd meg, hogy jó időre búcsút inthetünk az egyik dunai hídnak. A Lánchidat teljesen felújítják, az építkezés során lezárják az autóforgalom elől, de a gyalogosok is csak korlátozottan használhatják. Az Alagutat is teljes mértékben lezárják, a tömegközlekedési járatokat más útvonalra terelik. Ha ez nem lenne elég, vízvezeték-építés miatt a közeli Attila úton és Palota úton június elején útszűkületre lehet számítani.

Egész nyáron nem járnak a hűvösvölgyi villamosok

A város másik nagyszabású felújítása Hűvösvölgyet érinti, ahová május végétől villamosok nem, csak pótlóbuszok közlekednek, jelentősen megnövelve ezzel a közúti forgalmat. A támfalépítés és vágányfelújítás várhatóan nyár végéig is eltart majd, az 56-os, 56A, 59B és 61-es villamosok csak a Budagyöngyéig illetve a János Kórházig járnak csak, Hűvösvölgy megállóhelyet a Széll Kálmán térről induló pótlóbusszal lehet megközelíteni.

Egyirányúsítják a Határőr utat

Nem messze a hűvösvölgyi pótlóbuszok útvonalától, a Városmajor mellett útfelújítás miatt lesz egyirányú a Határőr út június végéig.

Szakaszos sávlezárások a Kiskörúton

Június elején kivételesen nem közműépítés vagy villamospálya-felújítás korlátozza majd a Kiskörút forgalmát: a Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Múzeum körút útvonalon kertészek dolgoznak, ezért lehet szakaszos útlezárásokra számítani.

Parkolófelújítás az Örs vezér terén

A 2-es metró végállomásánál található P+R parkoló teljesen megújul, a munkálatok várhatóan szeptemberig tartanak, tehát aki itt parkolt eddig, jó eséllyel tovább hajt a városba. A területet teljesen lezárják, viszont a kapacitása több mint a duplájára nő az átadás után.

Közműépítés a Batsányi János úton

Pár 100 méterre az Örstől közműépítés miatt zárják le a Batsányi János út fél pályáját. A munkálatok június közepéig tartanak, a forgalmat ezalatt jelzőlámpa irányítja majd.

Felújítják a Nagysándor József utcai felüljárót

Az M5-ös autópálya bevezető szakaszánál, a Nagykőrösi utcánál található a Nagysándor József utcai felüljárót szintén renoválják, a munkálatok már jelenleg is folynak,  de nem lehet tudni, hogy meddig tartanak. A híd elkészüléséig a forgalom egy sávban, váltakozva halad, jelzőlámpa irányításával.

Csatornaépítés miatti egyirányúsítás a Török Flóris utcában

A Nagysándor József utca másik vége sem ússza meg, itt közművesítenek, emiatt szűkül be a Török Flóris utca, várhatóan június második feléig.

Felújítják a Grassalkovich úti felüljárót is

Ez a Grassalkovich és a Haraszti út forgalmát is érinti, egészen október végéig kell sávlezárásra, jelzőlámpára, váltakozó irányú áthaladásra számítani.

A 42-es villamos is pihen kicsit

A hűvösvölgyi mellett szintén egy hosszabb szakaszt érint a 42-es villamos pályájának felújítása Kispesten, az Ady Endre úton. A június közepéig tartó munkálatok ideje alatt a járat egész hosszában pótlóbuszok közlekednek csak.

Forgalomkorlátozás a Báthory utcában

Nem messze a kispesti Báthory utcában az útpálya helyreállítása zajlik. A munkálatok június közepéig tartanak, az autóbuszokat elterelik.

Megszépül a Népsziget környéke

A 13. kerületben több munkálat is folyik a nyáron. A Népfürdő és a Vizafogó utca felújítása már tavaly óta tart, előbbi végén a kerékpáros hídnak június végéig kellene elkészülnie, de a Meder utcánál is épül egy gyalogos híd, valamint közművesítés folyik augusztus elejéig.

Egyirányú lesz a Vág utca

Nem messze, szintén a 13. kerületben a vízvezeték építés miatt lesz egyirányú a Vág utca június közepéig.

Közmű építés a Városliget sarkánál

Az Ajtósi Dürer  sor mindkét irányba kap egy jó sávlezárást, mert vízvezetéket építenek, a rá merőleges Dózsa György út Thököly út felé eső vége szintén közműépítés miatt szűkül be. Ezek a munkák június végéig tartanak majd.

Útszűkület az Állatkerti körúton

Június közepéig közműépítés miatt az Állatkerti körút is beszűkül a Dózsa György út irányába.

Bermuda helyett Bem-Horvát-háromszög

A Margit körút közelében a Bem József és a Horvát utcában is sávlezárásokkal ünneplik a nyarat, útfelújítás történik, bizonytalan ideig.

Beszűkül a Balassi Bálint út

A Duna túloldalán a július végéig útszűkület akadályozza majd a forgalmat a Balassi Bálint úton. Az útburkolatot javítják a Markó utcánál.

Lezárják a Belgrád rakpartot

Az Irányi és a Havas utca között a vízvezetéket újítják fel június végéig, a tömegközlekedést a Kiskörútra terelték.

Petőfi Sándor utca sem mostanában lesz kész

Az 5. kerületben a Párizsi udvar átépítése már jó ideje zajlik, de még nem értek a munkálatok végére. Addig pedig a Petőfi Sándor utca ferenciek tere felé eső vége is lezárva marad.

(forrás: kozut.bkkinfo.hu)

Szerintünk ennyi indok elég is, hogy minden fővárosi lakos, aki eddig nem tette, elkezdjen biciklizni. Mondjuk ezek közül valamelyikkel:

Nem tudjuk melyik a tökéletes városi jármű, de egy óriás kerekű bringával nem lehet hibázni!!!

Jön a nyár, az útfelújítások évszaka, és akinek van egy kis esze, az már keresi az alternatívákat az autó és a tömegközlekedés helyett. Mi is keresgéltünk, és találtunk is pár nagyon jó kis eszközt!

 

 

Címlapi kép: Pixabay/hpgruesen CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló