Budapest

Ennyi volt: elmarad az augusztus 20-i tűzijáték

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.20 | 13:48

A kormány az utolsó pillanatban észrevette a meteorológiai előrejelzéseket.

A kedvezőtlen és bizonytalan időjárási helyzet miatt elmarad az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték – közölte az ünnepség lebonyolításáért felelős operatív törzs ülése után Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. „Az előzetes tájékoztatásnak megfelelően, az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs 12 órakor ülést tartott.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, átfogó előrejelzése,

valamint a tűzijáték-, és rendezvényszervezők helyzetértékelése alapján megállapította, hogy a 21 órára tervezett tűzijáték biztonságos megrendezéséhez szükséges feltételek nagy valószínűséggel nem teljesülnek, így annak elhalasztásáról döntött” – írta Kovács államtitkár bejegyzésében, ami nem sokkal 13.30 után jelent meg a Facebook-oldalán. A fideszkormány azért nem mondott le teljesen

súlyos válság idején milliárdokba kerülő rongyrázás

megtartásáról. Kovácsék tervei szerint a tűzijáték új időpontja 2022. augusztus 27. szombat, 21 óra. Úgyhogy most egy héttel tovább maradnak a lezárások és dugók Budapest központjában, a Fidesz jóvoltából. A félórás tűzijátékot eredetileg 21 órára tervezték, összesen 40 ezer pirotechnikai eszközt 230 kilövési pontról lőttek volna fel, az egészen 50 pirotechnikus és további közel száz ember dolgozott. Korábban azt is közölték, hogy a tűzijátékot szabotázsvédett számítógépről vezénylik, és bármikor leállíthatóak, akár egyesével is.

A tűzijáték költsége nettó 1,3 milliárd forint.

A gazdasági válság miatt józanabb hangok már jóval korábban javasolták, hogy idén maradjon el az augusztus 20-i tűzijáték. A fideszkormány viszont inkább tíz évre titkosította az esemény költségvetését.

Elmarad a légi parádé, a tüzijáték még kérdéses

Telex


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.