Budapest

Teljesen új városrész épül a Duna parton Budapesten

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.18 | 15:58

A volt Ganz-Danubius hajógyár területét építenék tele, a Marina-part folytatásaként.

A Cordia International az angyalföldi Duna-parton, a volt Ganz-Danubius hajógyár területén terjeszkedne tovább, városnegyed-rehabilitációs projektjük keretében.

A közismert ingatlanfejlesztő Cordia valósította meg

a VIII. kerületben a Corvin Sétány építkezést is. Itt közel 3000 lakást építettek fel bruttó 200 ezer négyzetméteren, emellett pedig 23 ezer négyzetméter közterület kiépítését, felújítását végezték el.

A mostani tervek szerint a Marina City hasonlóan kiterjedt beruházás eredményeként jönne létre a meghosszabbított észak-pesti folyóparti sétány szomszédságában. A terület 1,2 kilométeres, közvetlen Duna-parttal is rendelkezik.

Elképzeléseik szerint 14 hektárnyi, volt ipari terület kapna új funkciót. Az itt épülő lakóházakat 90 ezer négyzetméteres parkosított zöldterülettel vennék körbe – legalább is azt ígérik. Egy teljes magyar kisváros lakosságának ad otthont a Cordia, amely

nemrég értékesítette tízezredik lakását.

Ez a közel két évtizedes működés során elért mennyiség nagyságrendileg 17 ezer lakónak biztosít otthont, vagyis a Cordia által értékesített lakásokban elférne akár Szarvas, Kalocsa vagy Balassagyarmat teljes lakossága. A tízezres állomány 70 százaléka Magyarországon, Budapesten található, a társaság második legnagyobb piacának számító Lengyelországban pedig eddig több mint 2400 lakás talált gazdára. Romániában, Nagy-Britanniában, Spanyolországban összesen több mint 600 lakóingatlant értékesítettek.

Az egyelőre nem derült ki,

hogy mikor kezdődhet és mikorra fejeződhet be a fejlesztés.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló