Időjárás

Így éri el végre hazánkat a hűsítő lehűlés

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.04 | 18:48

Enyhül a forróság: hűvösebbre változik az időjárás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint már úton van az enyhülés. A Dunántúlon már keddtől javul a helyzet, az Alföldön viszont még egy napig marad a hőség. Keddre virradóra a Dunántúl nagyobb része mellett az északi, északkeleti megyékben is megnövekszik a felhőzet.

Másutt derült vagy gyengén felhős időjárás várható.

Előbb az Alpokalján, utána, az éjszaka második felében már a Dunántúlon is egyre több helyen lesz zápor, zivatar. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén élénk, néhol erős, a zivatarok környezetében viharos széllökések alakulhatnak ki. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul. Kedden a legkevesebb napsütés nyugaton, míg a legtöbb a délkeleti megyékben várható. Délelőtt leginkább a Dunántúlon, délután

egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Az északi, északkeleti szél ismét felerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 37 fok között alakul – a magasabb érték délkeleten, az alacsonyabb nyugaton lesz jellemző. Szerdán a Dunántúlon derült vagy gyengén felhős, napos idő lesz. A Dunától keletre fokozatosan csökken a felhőzet. A szórványos zápor az esti órákban mindenütt megszűnik. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik. Hajnalban általában 11, 20, délután 25, 31 fok várható – közölte az OMSZ.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.