Időjárás

Újabb figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat: Heves viharokra figyelmeztetnek ezekben a vármegyékben

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.07.25 | 15:18

Ismét heves zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: Vas és Zala, valamint Baranya, Tolna és Bács-Kiskun vármegyék egyes járásaira másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki hevesebb zivatarok veszélye miatt kedd délután.

Kiadták a riasztást: Ezekben a vármegyékben csap le a vihar

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint

az öt vármegye egyes járásaiban a következő órákban hevesebb zivatarra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

A meteorológiai szolgálat közölte: kedden több hullámban várhatók nyugat, délnyugatról kelet, északkelet felé mozgó zivatarok, heves zivatarok. A Dél-Alföldön még alkalmasak lehetnek a feltételek piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok kialakulására, másutt jelentősen csökkent ennek az esélye.

A heves zivatarokat viharos, kárt okozó – óránkénti 90-100 kilométeres, de zivatarrendszerben óránkénti 100-120 kilométeres – szélrohamok, nagy méretű jég és felhőszakadás kísérik.

Estétől északnyugat felől lassan stabilizálódik a légkör, de a zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.

Éjszaka a déli megyékben fordulhatnak elő újabb zivatarok. Szerdán napközben elsősorban az Északi-középhegységben és az Alföld északkeleti tájain lehetnek zivatarok, de az északnyugati tájakat leszámítva másutt sem zárható ki néhány zivatar. A zivatarokat heves kísérőjelenségek már nem jellemzik, átmenetileg viharos széllökés, kisebb méretű jég és intenzív csapadékhullás előfordulhat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.