Időjárás

Újabb figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat: Heves viharokra figyelmeztetnek ezekben a vármegyékben

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.07.25 | 15:18

Ismét heves zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: Vas és Zala, valamint Baranya, Tolna és Bács-Kiskun vármegyék egyes járásaira másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki hevesebb zivatarok veszélye miatt kedd délután.

Kiadták a riasztást: Ezekben a vármegyékben csap le a vihar

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint

az öt vármegye egyes járásaiban a következő órákban hevesebb zivatarra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

A meteorológiai szolgálat közölte: kedden több hullámban várhatók nyugat, délnyugatról kelet, északkelet felé mozgó zivatarok, heves zivatarok. A Dél-Alföldön még alkalmasak lehetnek a feltételek piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok kialakulására, másutt jelentősen csökkent ennek az esélye.

A heves zivatarokat viharos, kárt okozó – óránkénti 90-100 kilométeres, de zivatarrendszerben óránkénti 100-120 kilométeres – szélrohamok, nagy méretű jég és felhőszakadás kísérik.

Estétől északnyugat felől lassan stabilizálódik a légkör, de a zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.

Éjszaka a déli megyékben fordulhatnak elő újabb zivatarok. Szerdán napközben elsősorban az Északi-középhegységben és az Alföld északkeleti tájain lehetnek zivatarok, de az északnyugati tájakat leszámítva másutt sem zárható ki néhány zivatar. A zivatarokat heves kísérőjelenségek már nem jellemzik, átmenetileg viharos széllökés, kisebb méretű jég és intenzív csapadékhullás előfordulhat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.