Időjárás

Kegyetlen dolog tart az ország felé – itt csap le a hatalmas szélvihar

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.22 | 09:48

Szerdán erősen felhős, borult égre számíthatunk szinte egész nap esővel, záporesővel. A hőmérsékleten is érződik, hogy ez már őszi idő, ugyanis 13 és 17 fok között alakul a maximum. 

Csütörtökön a napsütés mellett sok gomolyfelhő képződik, de csapadékra kicsi az esély. Hajnalban párás, foltokban ködös lesz a levegő. A délnyugatira forduló szél néhol megélénkül. Reggel 2 és 12, délután 17 és 23 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők – írja a Köpönyeg.

Péntekre azonban meglehetősen zord időjárásra készülhetünk: az ország északnyugat-délkelet széles tengelyén viharos széllökésekre számíthatunk, a magasabb helyeken, mint a Bakony, Budai-hegyek, Mátra, Bükk, Zemplén, illetve a Balatonon pedig akár 70 km/h-t is meghaladó szélvihar lehet, ami már faágakat is képes kicsavarni – írja a MetKép.

Szerencsére amilyen gyorsan jön a kellemetlen idő, olyan hamar távozik: szombaton már napsütésre számíthatunk, 20-26 fokos maximumokkal, de vasárnap sem lesz sokkal rosszabb dolgunk. A kezdeti derűs idő után megnövekszik a felhőzet ugyan, de inkább csak estefelé elszórtan alakul ki zápor. A délkeleti szél gyakran lesz élénk. Tovább melegszik az idő, akár 25 fok feletti nyárias hőmérsékletek is lehetnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló