Időjárás

Figyelmeztet a szakember: nagyon sokat eshet a hőmérséklet, ingerültebbek lehetünk miatta

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.05 | 16:18

Igaz, vénasszonyok nyarával kényeztet az időjárás, ám lassan vége a jóidőnek.

“Ezen a héten egy mediterrán ciklon és a vele érkező hullámzó frontrendszer alakítja majd az időjárást. Szerdától országszerte borongós idő lesz. Változó  intenzitású, kiadós esőkre, záporokra kell számítanunk, ami a déli órákra eléri a keleti országrészt is. Ennek ellenére a keleti határvidéken még délután is csak elszórtan előforduló, gyenge szitálások valószínűbbek.” – magyarázta a szakértő a Blikk.hu-nak, majd hozzátette, hogy kifejezetten hűvös időre kell készülni, közel 10 fokot esik a hőmérséklet, csak a Tiszántúlon várható majd enyhébb idő.

“Éjjel marad a borús, sokfelé esős időjárás. A Tiszától nyugatra jelentős mennyiségű eső eshet, míg a Tiszántúlon, különösen északkeleten inkább csak szemerkélés, gyenge eső a valószínűbb.”

– folytatta a szerdai időjárást Pártai Lucia. A meteorológus szerint csütörtökön is marad a borult, hűvös, sokfelé esős idő. Élénk, időnként erős ÉK-i szél támad. A Dunántúlon újabb kiadós mennyiségű csapadék hullhat, míg a középső országrészben várhatóan már gyengül a csapadék, északkeleten pedig már csak elvétve valószínű szemerkélés.

“Pénteken is még marad a zömében borult időjárás, de a csapadékmező előreláthatólag elhagyja térségünket, már csak kisebb eső fordulhat elő, az is főként a déli országrészben, viszont hűvös lesz, érdemes melegen öltözni.”

-figyelmeztet a szakember, majd hozzáteszi, hogy nem marad sokáig így az időjárás, szombaton észak felől már szakadozni fog a felhőzet és még bujkáló napsütésben is lehet bízni. “Vasárnap változó felhőzet mellett északon lehet majd több-kevesebb napsütés, míg délen zömében felhős lesz az ég, elszórtan kisebb záporokkal.” – mondta Pártai Lucia. A meteorológus a Blikknek azt is hozzátette, hogy a hét változékony időjárása sajnos komolyan igénybe fogja venni az erre érzékenyebb embereket.

“Mivel kettős fronthatásra és kellemetlen időjárásra kell készülnünk, ezért a légköri változásokra érzékenyek ingerültebbek, feszültebbek lehetnek. A koncentráló képesség romlása, a precizitást igénylő feladatok kivitelezésének minőségi romlása várható. Álmosság, ingerlékenység, migrénes tünetek jelentkezhetnek. A krónikus betegségben szenvedők panaszai felerősödnek, ami elsőnként a magas vérnyomásban szenvedő betegeknek jelenthetnek gondokat. A csapadék és a levegő növekvő páratartalmának hatására pedig a krónikus és degeneratív vagy gyulladásos ízületi betegségben szenvedőknél jelentkezhet fájdalom, illetve duzzanat.” – zárta a beszélgetést Pártai Lucia.

Forrás: Propeller.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.