Időjárás

Durva szél miatt adtak ki másodfokú veszélyjelzést

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.27 | 15:58

Időjárás: hat megyében is előfordulhat kilencven kilométeres óránkénti sebességnél is erősebb széllökés.

Másodfokú (narancs) időjárás riasztást adott ki Veszprém, Somogy, Tolna, Baranya, Fejér és Bács-Kiskun megye számos járására az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután, széllökés veszélye miatt. A következő órákra várt legerősebb széllökések ezeken a területeken meghaladják az óránkénti 90 kilométeres sebességet is. Pénteken gyors mozgású hidegfront vonul át az országon. A front környezetében, nagy területen

óránként több mint 70 kilométeres széllökésekre kell számítani.

A hidegfront nyomán délután zivatarok, a déli, délnyugati országrészben heves zivatarok is kialakulhatnak. A zivatarokat óránkénti 80-90 kilométeres sebességet meghaladó széllökések kísérhetik, a hevesebb zivatarokhoz 90-100 kilométer/órás lökések is társulhatnak. Emellett apró szemű jég, illetve intenzív csapadék is kísérheti egyes gócokat. Estétől a légmozgás várhatóan jelentősen veszít erejéből és a zivatartevékenység átmenetileg megszűnik.

Az ország északi felén pénteken késő délutánig,

estig kiadós csapadék várható, összességében a nap végére néhol a 40-50 millimétert meghaladó mennyiség is összegyűlhet. Szombat hajnalban a délnyugati országrészben lehetnek zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet. Szombaton napközben az ország déli felében lehet zivatar felhőszakadással, de estére ott is megnyugszik a légkör.

Időjárás: megérkezik az ősz, készítsd a meleg ruhákat


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Kiderült, ki Selena Gomez új párja!
  • szerző:nuus
  • 2023. 12. 08.