Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Külföld

Ferenc pápa elárulta, mit gondol a szexről

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.07 | 15:18

A 86 éves pápa a Disney+ által készített „A pápa válaszol” című dokumentumfilmben beszélt arról, hogy a szex az egyik legszebb dolog, amit Isten az embernek adott.

A dokumentumfilmben többek között az LMBT jogokról, az abortuszról, a pornóiparról, a szexről, valamint a katolikus egyházban elkövetett szexuális visszaélésről is kérdezték a pápát a fiatalok.

Fotó: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

A szex az egyik legszebb dolog, amit Isten az embernek adott

– mondta el a filmben, majd hozzátette: “Szexuálisan kifejezni magunkat egy gazdagság. Tehát minden olyan dolog, ami eltérít az igazi szexuális kifejezéstől, csökkenti az embert és kimeríti ezt a gazdagságot”.

Francis-t arról is megkérdezték, tudja-e, mit jelent a “nem bináris személy”, amire igennel válaszolt. Majd megismételte, hogy az LMBT embereket is be kell fogadnia a katolikus egyháznak.

Minden személy Isten gyermeke, minden személy. Isten nem utasít el senkit, Isten az atya. Ezért nincs jogom senkit kizárni az Egyházból

Ferenc pápa az abortuszra is kitért, mint mondta, ugyan az eljárás továbbra sem elfogadható, a papoknak “irgalmasnak” kell lenniük azokkal a nőkkel szemben, akik megszakították a terhességüket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló