Külföld

Életveszélyesen megsérült egy kisfiú az izraeli katonák és palesztin fegyveresek tűzharcában

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.06.02 | 10:48

Életveszélyesen megsérült egy három éves palesztin kisfiú izraeli katonák és palesztin fegyveresek tűzharcában Ciszjordániában - jelentette az izraeli hadsereg szóvivője pénteken.

Fotó (illusztráció): Pixabay

Valószínűleg izraeli golyó érte a palesztin fegyveresek és izraeli katonák között kitört tűzharc közelében súlyosan megsebesült palesztin apát és kisgyerekét Ciszjordániában, Nablusz mellett csütörtök este

– közölte az izraeli hadsereg pénteken.

Az izraeli biztonságiak sajnálatukat fejezték ki a civileket ért eltévedt lövedékek miatt. Az összecsapás azért tört ki, mert két palesztin fegyveres tüzet nyitott a Neve Cuf nevű ciszjordánia telepesfalu melletti izraeli katonai állásra, amely Nabi Szaleh palesztin falu közelében van. Egy izraeli katona is könnyebben megsebesült.

A tűzharc után egy palesztin férfi és kétéves kisfia súlyos sérülésekkel érkezett Neve Cuf kapujához, és orvosi segítséget kértek.

A kisfiút katonai helikopterrel a Ramat Gan-i Síba kórházba szállították. Az AP NEWS információi szerint a kisfiú állapota válságos. Az incidens ügyében vizsgálatot indított az izraeli hadsereg.

Az Izraelben és Ciszjordániában elkövetett palesztin támadásokban idén húsz izraeli halt meg, és többen súlyosan megsérültek. Ezen idő alatt legalább 111 ciszjordániai palesztin vesztette életét, döntő többségük merényletek meghiúsítása közben vagy fegyveres harcokban izraeli biztonságiakkal, de civilek is vannak az áldozatok között, és többek halálának körülményeit vizsgálják.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló