Utazás

Ez a népszerű spanyol tengerparti város mostantól akár 450 ezer forint bírságot szabhat ki a tengerbe vizelésért

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.04 | 19:32

Ha eddig simán megengedted magadnak vagy szeretteidnek a tengerbe pisilés "bűnét", akkor jól figyelj: ebben a tengerparti kisvárosban durván büntetni fognak érte.

Egy meglehetősen furcsa új törvény bevezetése miatt a brit turisták akár 450 ezer forintnak megfelelő bírságra is számíthatnak Spanyolországban. Ehhez egy olyan cselekedetet kell elkövetni, amit milliók tettek már meg életük során: ez pedig nem más, mint a tengerbe pisilés. Az új intézkedés, amelyet társadalmilag nem elfogadott magatartásnak minősítettek, arra irányul, hogy megakadályozza az embereket abban, hogy a tengert saját magán WC-jüknek használják.

A szabályozás érintettje Spanyolország legnépszerűbb városi úti céljainak egyike, Marbella, és ez befolyásolhatja annak a sok millió turistának az üdülését, akik a spanyol napsütésben szeretnének kikapcsolódni – írja a LADbible.com

Az intézkedés első bírsága 750 euró, ami körülbelül 295 ezer forintot tesz ki.

Ha valakit többször is rajtakapnak és továbbra is hódol a tengerbe pisilés kényelmének, a bírság megduplázódik, így ismételt szabálysértés esetén 450 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetnie.

Azonban még a spanyolok is nevetségesnek találják a kezdeményezést:  egy spanyol tévébemondó is bevallotta, hogy ő is pisilt már a tengerbe. Nacho Abad, spanyol műsorvezető még viccet is csinált belőle, azt mondta: először toljuk le a fürdőruhánkaz, mielőtt cselekszünk.

„Ezt javaslom, különben borzalmasan büdös lesz a fürdőruha” – mondta.

Forrás: Pixabay

Egy megkérdezett személy nevetve legyintett: „Ki fogja észrevenni, hogy valaki pisil, a medúzák?”

Egy másik hozzátette: „Foglalkozzanak más dolgokkal, mert ez baromság és idiótaság.”

A 20 Minutos újság szerint „a tengerbe pisilés az egyik legelterjedtebb szokás hazánkban.”

Marbella tanácsa a szabályt egy új rendelet részeként fogadta el, amelyet a politikusok jóváhagytak. A rendelet más intézkedéseket is magában foglal, többek között tilalmat a kutyák tengerben való úszására. Bár ez a tilalom nem vonatkozik mindenhova egységesen, mivel vannak kutyabarát területek.

Spanyolország más tengerparti helyszínein is vannak furcsa szabályok, amelyeket a turisták szándék nélkül is megszeghetnek.  Ilyen van például Benidormban, ahol nagyméretű homokvárak építése tilos. Aki megszegi ezt a szabályt, nagyjából 40 ezer forint büntetésre számíthat.

Benidormban külön úszási tilalom is van; akár 300 ezer forintos büntetést is kaphat az, aki megszegi a Costa Blanca egész területére kiterjedő törvényt, amely Alicante, Elche, Javea, Altea, Calpe és Denia városait is magában foglalja.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.