Bulvár

Meghalt Gesztesi Károly – 56 éves volt

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.05 | 00:18
  • trendindex: 5

Félreállt az autójával a szívinfarktusa után, de a mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

A Blikk információi szerint szombat délután meghalt Gesztesi Károly. Az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

Meghalt Gesztesi Károly
Fotó: MIhádák Zoltán/MTI

Gesztesi Károly Tóth Károly néven született 1963. április 16-án. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette. Gesztesi a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társulatának tagja volt. Az 1990-1991-es évadban a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, 1992-1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994 és 1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja, azóta szabadfoglalkozású volt.

Színházi szerepei mellett olyan filmekben játszott, mint például a Magyar vándor, a Szabadság, szerelem, a Kútfejek, a Valami Amerika 1. és 2. vagy a Csak szex és más semmi. Gesztesi Károly az egyik legismertebb magyar szinkronszínész volt, többek között a Shrek című animációs filmben ő volt a főhős Ogre magyar hangja.

Első felesége Csarnóy Zsuzsanna Jászai Mari-díjas színésznő, aki osztálytársa volt a főiskolán, és tőle 1990. március 12-én született legidősebb fia, Gesztesi Máté, aki szintén színész. Kapcsolatuk válással végződött. Második házasságát Karel Nikolettával kötötte, akitől házasságuk alatt világra jött a második és harmadik fia: Márk és Dávid, majd elváltak. Harmadszorra Liptai Claudia színésznőt vette el, aki első lánya, Sára Panka édesanyja, ám ez a házassága is felbomlott.

Volt felesége, Karel Nikoletta adott életet ötödik gyermekének és negyedik fiának, Karel Áronnak, aki az anyja vezetéknevét viseli.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.