Bulvár

Drasztikusan emelkedik az alkohol ára, egy férfi egy évre elég sört vett emiatt

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.07 | 15:18

Január 4-től Írországban tilos akciós áron alkoholt árulni, illetve minimum árat is meghatároztak. Így mostantól jóval drágábban lehet sört, bort és rövidet venni az országban, de egy férfi úgy döntött, hogy nem hagyja magát.

Kép: Pixabay

Egy Denis Boyle nevű 47 éves férfi kieszelte, hogy még időben kell bevásárolni, vett is 400 darab sört egy Aldiban, még január 3-án – írja a Mirror. A férfi azt nyilatkozta, hogy ezzel a törvénnyel megint a kisemberek szívják meg, a vagyonosoknak fel sem tűnik majd a változás, ő viszont tett róla, hogy ne “rabolhassák ki”.

Boyle 300 doboz német pilsenit és 100 doboz francia lágert vásárolt 350 euróért(125 ezer forint), az elmondása alapján ez egy nappal később már 550 euróba(197 ezer forint) került volna.

Arról is beszámolt, hogy nem tartja magát nagy ivónak, a röviditalok nem vonzzák, úgy véli, ez az adag elég lesz egy évre. Szerinte azért is jó vásárt csinált, mert amikor nyáron elmegy horgászni vagy túrázni pár doboz sörrel, akkor eszébe jut majd, hogy nem rabolták ki. Végül a politikusokat szapulta, Boyle úgy véli, hogy fogalmuk sincs arról, milyen lehet minimálbérből közel dupla áron sört venni mostantól.

Kutatás bizonyítja, hogy már 7000 (!) éve is söröztek a haverjaikkal az emberek


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló