Bulvár

Nyíltan vállalta homoszexualitását a francia miniszterelnök

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.09 | 15:18

Gabriel Attal nem érzi úgy, hogy szégyenkeznie kellene.

Emmanuel Macron francia államfő kinevezte Gabriel Attalt az új francia miniszterelnöknek – közölte az Elysée-palota sajtóközleményében. A 34 éves miniszter, aki a felmérések szerint a legnépszerűbb francia politikus, a V. köztársaság történetének legfiatalabb kormányfője lesz. Macron pártjának, a 2016-ban alapított Renaissance-nak a tagja, és volt szóvivője. Attal az államfő 2017 májusában kezdődött hivatali ideje alatt a negyedik miniszterelnök lesz.

Attal, akit a Guardian szerint 1989-ben született Hauts-de-Seine-ben, pályafutása elején a szocialista párt tagja volt, majd csatlakozott Macron centrista pártjához. A legfiatalabb miniszterelnök és Franciaország első nyíltan meleg miniszterelnöke is egy személyben. A korábbi miniszterelnök, Élisabeth Borne, hétfőn lemondását nyújtotta be, amit Macron elfogadott. Macron 2022-ben nevezte ki Bornet a távozó Jean Castex utódjaként. Ő volt Franciaország második női miniszterelnöke, miután korábban Edith Cresson töltötte be ezt a pozíciót 1991 és 1992 között.

A miniszterelnök távozásáról már egy hete folytak találgatások, amit Borne nem volt hajlandó kommentálni – jelenti a Le Parisien. A francia sajtó értesülése szerint maga Macron kívánta leváltani Borne-t, azért, hogy még az első kormányülés előtt megújítsa a kormányát és új lendületet adjon neki.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.
Mobiltech
Nagy változás jön a Vibernél
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 17.