Zene

Freddie: Szeretek kilépni a komfortzónából

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.05 | 11:20

Március 1-jén debütált a RaM-ArT Színházban a Bizarre! The Show, amelynek főszerepét az énekes játszotta. Freddie négy nap alatt készült fel a premierre.

A színházi lehetőség üstökösként robbant be a zenész életébe, de jól vette az akadályokat. Egy héttel a premier előtt derült ki ugyanis, hogy nincs főszereplő,  Freddie-t kérték fel.
„Ha kontextusba helyezzük és figyelembe vesszük a körülményeket, akkor remekül sikerült az előadás. Nem az az álma az embernek, hogy négy napos felkészülést követően kelljen helytállnia egy olyan közegben, amelyben még életében szerepelt, de élvezem a kihívásokat. Szeretem elhagyni a komfortzónámat, abban hiszek, hogy akkor történnek a legkülönlegesebb dolgok. Hatvan-hetven ember több hónapnyi áldozatos munkáját sikerült így megmenteni, a darab készenléti állapotban várakozott, nagy erőt adott, hogy segíthettem színpadképes formába önteni azzal, hogy szerepeltem.

A művészek nagyon segítőkészek voltak, odaadóan és türelmesen támogattak, hogy ennyi idő alatt a legjobban sikerüljön a beugrásom. Tudtam mire vállalkozom, nem egy önbizalom-növelő túra volt: általában a próbán igyekszem azt a látszatot kelteni, hogy mindent tudok, itt erre esélyem sem volt, de rendkívül összetartó és jó hangulatú stábbal ismerkedtem meg. Aki szerepelt már színpadon, az pontosan tudja, hogy az ismétlés, az idő és a próbák száma meghatározzák, mennyire tud az ember belelazulni a szerepbe és könnyed eleganciával tudja hozni a karaktert” – meséli Freddie.

A premier sikerrel lement, az énekes most azon dolgozik, hogy pontosítsa és finomítsa a játékát.
„Legközelebb márciusban állok színpadra Pablo szerepében, ott már nyugodtabb légkört várok magam körül, és bízom benne, hogy a feszültség helyett majd az izgatottság dominál. Többet várok magamtól, mint bárki más, és bármennyire vagyok maximalista, nem vagyok biztos benne, hogy ennél többet ki lehetett volna hozni ennyi idő alatt a szerepből. Az éneklésben ugyan otthon vagyok, de a színpadi magatartás és viselkedés azok a szofisztikált részei az előadásnak, amelyhez idő kell és magabiztosság. Várom, hogy eljöjjön az a pillanat, amikor bízom magamban annyira, hogy már a fontos apró részleteken is eltudjak kezdeni dolgozni, és a saját szememben is teljes értékű szereplő legyek” – árulja el Freddie, aki zenei karrierjét sem hanyagolja el.

„A színház üstökösként robbant be az életembe, aminek nagyon örülök, de a zene is ugyanolyan fontos maradt, mint korábban. Már elkészült néhány dal, már csak azt kell eldöntenünk, melyikkel hozakodunk elő, és a kávézóm is hamarosan nyit, ott is meg kell terveznem a teendőket, úgyhogy nincs időm unatkozni” – tette hozzá a zenész.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló