Bulvár

Mészáros Lőrinc újabb jó cimborájának segíthetett presztízs-pozícióba jutni

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.14 | 16:18

A Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumában a korábban lemondott Lantos Csaba helyére Jászai Gellértet választották, aki Mészáros Lőrinc jobbkezeként volt ismert.

Jászai a magyar telekommunikációs ipar egyik legnagyobb szereplője, a 4iG Nyrt. fő tulajdonosa, amely tavaly a Vodafone-t is felvásárolta. Az alapítvány kuratóriumi elnöke szerint Jászai szerteágazó üzleti tapasztalatának köszönhetően egyedülálló értéket és szemléletmódot hozhat a kuratórium munkájába – tájékoztatta a 4iG Nyrt. az index.hu-t.

A korábbi kuratóriumi tag, Lantos Csaba, mint miniszter, együtt az összes miniszterrel és államtitkárral lemondott az egyetemi alapítványokban betöltött vezető tisztségéről azért, mert az összeférhetetlenség volt az egyik akadálya az Európai Unióval történő megegyezésnek, ami miatt az érintett egyetemek nem férhetnek hozzá az uniós támogatásokhoz.

A cikk arra nem tér ki, hogy Jászai Gellért felveszi-e a tiszteletdíját a kuratóriumi tagságáért, ami  elődje vagyonnyilatkozata szerint  havonta 1 és 5 millió forint közötti fizetést jelent.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló