Bulvár

Borzalmas halált halt a Jemenben elrabolt magyar férfi

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.10 | 13:18

A Kimo néven ismert Koltai György életéért előzőleg váltságdíjat követeltek.

A muszlim hitre áttért Koltai György magyar állampolgárt áprilisban rabolta el egy dél-jemeni rablóbanda, azaz mílicia. Mivel nem fizettek érte váltságdíjat, halálra kínozták – közölte a Yemen Akhbar oldal híre alapján az Orientalista blog. Egy jemeni aktivista, Adel Al-Huseini Twitter oldalán először április végén számolt be az esetről, majd május nyolcadikán

újabb twitteres üzenetben írt a gyilkosságról.

Szerinte a magyar állampolgár Koltait az ország déli részén lévő Ádenben az Egyesült Arab Emirátusok által támogatott Dél-Jemeni Átmeneti Tanács milíciái fogták el és arra akarták kényszeríteni, hogy segítsen nekik váltságdíjat kiharcolni az elengedéséért cserébe. Ő azonban ezt megtagadta, ezért fogva tartói végeztek vele.

A 43 éves magyar férfit Kimo néven ismerték

mielőtt áttért volna a muszlim hitre és felvette a Abdul Karim Fares nevet. Al-Huseini a magyar férfi elrablásáról és sorsáról értesítette a jemeni külügyminisztériumot, Magyarország jemeni nagykövetségét és az ENSZ szakértőit.

Koltai György korábban Parázsló Hamvak zenekar tagja volt.

2006 után tért át a muszlim hitre, majd tanulás céljából Jemenbe utazott. Később megkapta a jemeni állampolgárságot, és a polgárháború előtt hangmérnökként dolgozott. A lázadók két évre börtönbe zárták. Miután 2018-ban kiszabadult, hazautazott Magyarországra. Betegsége ellenére egy évvel később visszatért Jemenbe.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló