Bulvár

Lehullott a lepel! Ez a fiatal nő a covid elleni oltásba halt bele!

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.16 | 20:08

Ritkán ugyan, de megesik, hogy valaki épp az oltakozásba hal bele. A Die Welt című német lap egy 32 éves német nő tragédiájáról rántotta le a leplet.

Erős migrénnel kezdődött…

A 32 éves pszichológus, Dana Ottmann 2021. március 9-én hunyt el, tizenegy nappal azután, hogy megkapta az AstraZeneca oltást. A fiatal nő egy rehabilitációs intézetben dolgozott, ezért oltására korosztályánál hamarabb került sor.

Édesanyja elbeszéléséből tudjuk, aki az ügynek utána ment, hogy Ottmann az oltás után erős, migrénszerű fejfájást tapasztalt, amit a megszokott fájdalomcsillapítók sem enyhítettek. Hányt is, majd a fejét képtelen volt forgatni. Saját lakásában hunyt el, testét édesanyja találta meg.

A vérrögképződés ismert, ritka mellékhatás

Az AstraZeneca mellékhatásai között szerepel vérrögképződés, és ebben a tragikus esetben is erről van szó: a törvényszéki orvostani vizsgálat bizonyította, hogy a jobboldali halántéklebenyben történt jelentős agyvérzés okozta a halált, amely a Covid-19 vakcina által előidézett immuntrombocitopénia következtében lépett fel.

Ottmann a jelek szerint csökkent véralvadási képességgel rendelkezett, ezt igazolták korábbi tünetei is: a bevérzések a hasnyálmirigyben, véres gyomortartalom nyálkahártyavérzéssel, illetve bevérzések a szem kötőhártyájában is.

Az EU egyébként már nem rendel több AstraZenecát.

kép: https://pixabay.com/hu/users/paul_mcmanus-3226235/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló