Bulvár

Mi van, k*csög? Celeb vagyok, ments ki innen! Mi van, buzi? – Herczeg Zoltánt nem kímélték a börtönben

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.22 | 10:48

Egy hónapja szabadult ki a börtönből Herczeg Zoltán divattervező, aktivista.

Az ismert divattervezőt 2022 októberében tartóztatták le kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt. Herczeg Zoltán hónapokig nem beszélhetett a párjával, a szabadulása után meg is mutatta, ki rabolta el a szívét. A Fidesz kormánnyal kritikus KÉK-mozgalmat elindító Herczeg Zoltán nemrég arról is beszámolt, hogy nem törte meg a letartóztatás.

Fotó: RTL

Most az ügyvédjével együtt részletesen beszélt a Telexnek az elfogásáról, letartóztatásáról, a börtönéletről, a konfliktusairól, és a lapnak arról is beszélt, hogy most is piacra dobná-e a „Kurvák, kokain, kereszténydemokráczia” és az „O1G” pólóit.

A Telexnek részletesen mesélt arról is, hogy telik egy napja idekint. Elmondása szerint kint iszonyatosan gyorsan telik az idő, bent pedig végtelenül lassan. Véleménye szerint a legrosszabb az egészben a tétlenség és a haszontalanság érzése volt.

Kint meg annyi minden várt, felgyorsult minden, már egy hónap telt el, és olyan gyorsan halványulnak az emlékek, hogy olyan, mintha ott se lettem volna.

Azt is elárulta, mi hiányzott neki a legjobban a börtönben: az anyukája lángosa, a Széchényi fürdő és a párja.

A pólókkal kapcsolatban elmondta, sokat gondolkozott azon bent, hogy mi a különbség az igazi forradalmárság és a meddő hőzöngés között.

Az O1G és a kurvák, kokain, kereszténydemokráczia hőzöngés meg hiszti.

Hozzátette: “De még mindig választhatok, hogy ezt meg akarom-e mutatni a pólóimon, vagy sem. Kiteszem-e magam a hatalom kénye-kedvének, vagy sem. Nem akarok már se hisztit, se hőzöngést, se forradalmárságot. Arra jutottam, hogy nem húzgálom az oroszlán bajszát, mert aki a világgal küzd, az mindig veszít.”

Továbbra is úgy gondolja, tőrbe csalták.

A nyomozati anyagok tartalmaznak bizonyos információkat, amiből nem nehéz összerakni, hogy tőrbe csalhattak. De még azt sem mondom, hogy ez direkt volt. Vannak olyan nagyon finom eszközök és eljárások, ami alapján egy gyanútlan marha vagy egy balek – amilyen, jelentkezem, én is vagyok – tud olyan dolgokat mondani, kijelenteni vagy sejtetni, aminek aztán börtön lett a vége.

Elmondása szerint nem is haragszik arra az emberre (szerk: egy barátjára), de úgy gondolja, “kéne rá nagyon”.

Még csak azt sem mondom, hogy ő direkt csinálta azt, amivel én gyanúsítom őt. Sőt, nem biztos az sem, hogy csinálta. Csak nagyon sok furcsa dolgot olvastam abban a nyomozati anyagban. Például az én egyik legjobb barátom hogy vádolhat meg azzal, ami nem történt meg?

A cellatársaival kapcsolatban azt mond: “A Venyige utcai börtönben a hetedik emeleten voltam, ahol csak fogvatartottak vannak, talán „elit szintnek” is mondhatnám. Két „jobboldali” Fidesz-szavazóval voltam összezárva tizenhat négyzetméteren. Kőkemény, nagypályás alfahímek, egyikük nyíltan fajgyűlölő fasiszta, a másik egy szuperintelligens Nagy-Magyarország-hívő. Mind a ketten meggyőződéses Orbán-szavazók. Ott voltam köztük egyedüli liberális, éreztem is a súlyát kétharmados fölényüknek”.

A lap arról is érdeklődött, érte-e atrocitás: “Engem mindenhova külön vittek: külön sétás voltam, külön eü-s, külön spájz. Féltettek, vigyáztak rám, nem akartak sem médiacirkuszt, meg azt sem, hogy bántódásom essen. Én ezért is hálás voltam, és még a zárkatársaim is, mert nekik se kellett közös sétára menni a szinttel, ha nem akartak. Nagyon szigorú szabályok vannak, de van egy kis mozgástér”.

Mi van, köcsög? Celeb vagyok, ments ki innen! Mi van, buzi? – az első sétán ilyeneket kiabált nekem egy nagydarab disznó, közben hangosan röhögött ő is, meg az egész szint is. Nem esett jól, elfordítottam a fejemet, néztem az ipartelep felé. A két zárkatársam egy szót sem szólt, „elit arcok” voltak, nem akartak konfrontálódni, de figyelték, hogyan reagálok.

További részletek itt olvashatóak.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló