Bulvár

Ők is az elsüllyedt Titan tengeralattjárón utaztak volna: ezért mondák le az utolsó pillanatban

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.25 | 18:22

Csak a megérzéseiknek köszönhetik, hogy még életben vannak.

Csupán néhány héttel a tragédia előtt egy apa és fia lemondtak a helyükről a Titan tengeralattjárón. Hogy miért, arról most először meséltek a CNN-nek.

Jay Bloom befektető és fia, Sean elmondták, hogy mindketten aggódni kezdtek amiatt, hogy a merülés során a tengeralattjáró rossz minősége miatt túlterhelhető. Így történt, hogy lemondták a merülést, helyüket pedig Shahzada és Suleman Dawood kapta, akik végül életüket vesztették, amikor a hajó felrobbant.

“Sok vészcsengő szólalt meg a fejemben. Csak öt embernek szánták. Egyszerűen nem gondoltam, hogy túlélhető, ha ilyen mélyen az óceánba merül. Végül én figyelmeztettem apámat, aki egyetértett velem”

– mondta a 20 éves Sean a CNN- nek.

Arról is beszéltek, hogy láttak egy videót, amiben az OceanGate cég vezérigazgatója – végigsétál a tengeralattjárón és bemutatja annak jellemzőit, és az a felvétel egyáltalán nem győzte meg őket arról, hogy a tengeralattjáró biztonságos.

“Amikor megláttam azt az apát és fiát, akik meghaltak, csak magamat és a fiamat láttam. Azok mi is lehettünk volna”

– mondta Jay.

Azt is hozzátette, hogy a Titan tulajdonosa sokáig próbálta győzködni, de szerencsére nem hallgatott rá. De döntése egész életében kísérteni fogja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló