Bulvár

Ők is az elsüllyedt Titan tengeralattjárón utaztak volna: ezért mondák le az utolsó pillanatban

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.25 | 18:22

Csak a megérzéseiknek köszönhetik, hogy még életben vannak.

Csupán néhány héttel a tragédia előtt egy apa és fia lemondtak a helyükről a Titan tengeralattjárón. Hogy miért, arról most először meséltek a CNN-nek.

Jay Bloom befektető és fia, Sean elmondták, hogy mindketten aggódni kezdtek amiatt, hogy a merülés során a tengeralattjáró rossz minősége miatt túlterhelhető. Így történt, hogy lemondták a merülést, helyüket pedig Shahzada és Suleman Dawood kapta, akik végül életüket vesztették, amikor a hajó felrobbant.

“Sok vészcsengő szólalt meg a fejemben. Csak öt embernek szánták. Egyszerűen nem gondoltam, hogy túlélhető, ha ilyen mélyen az óceánba merül. Végül én figyelmeztettem apámat, aki egyetértett velem”

– mondta a 20 éves Sean a CNN- nek.

Arról is beszéltek, hogy láttak egy videót, amiben az OceanGate cég vezérigazgatója – végigsétál a tengeralattjárón és bemutatja annak jellemzőit, és az a felvétel egyáltalán nem győzte meg őket arról, hogy a tengeralattjáró biztonságos.

“Amikor megláttam azt az apát és fiát, akik meghaltak, csak magamat és a fiamat láttam. Azok mi is lehettünk volna”

– mondta Jay.

Azt is hozzátette, hogy a Titan tulajdonosa sokáig próbálta győzködni, de szerencsére nem hallgatott rá. De döntése egész életében kísérteni fogja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló