Bulvár

Berki Krisztián ismét szabálytalankodik, már bringával is megszegi a KRESZ-t

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.05 | 14:48

Ismét szabálytalankodik az izomceleb.

A kérdés felmerült, hogy a Berki Krisztián által használt pedelec egyáltalán kerékpárnak minősül-e, vagy olyan segédmotoros kerékpárnak, amelynek a vezetése járművezetői engedélyhez, bukósisak viseléséhez és érvényes gépjármű-felelősségbiztosításhoz kötött.

A jelenleg hatályos KRESZ szerint a kerékpár olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el. Mivel Berki kerékpárja nincs 300 W így ez eddig rendben is lenne, azonban:

Az irányadó KÖHÉM-rendelet szerint nem volt szabályos, az ugyanis kimondja, hogy a bringát fel kell szerelni csengővel, illetve legalább az első keréken legalább két darab borostyánsárga oldalsó küllőprizmával. Ezek nélkül a médiaszemélyiség nem biciklizhetett volna a forgalomban, még akkor sem, ha feltehetően csak a szóban forgó kerékpárt is forgalmazó üzlet előtt ment egy kört.

Láttad már legújabb videónkat? Nézz bele, mielőtt tovább görgetnél!

A legnagyobb hibát azonban a portál szerint ott követte el Berki, hogy láthatóan a járdán is kerékpározott, amikor a benzinkút előtti szakaszra hajtott fel. A KRESZ pedig jó okkal tiltja a járdán bringázást a 12 éven felülieknek.

Forrás:Blikk


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló