Bulvár

Senki sem tudta eldönteni, ikrek-e, vagy egy baba született két fejjel

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.30 | 08:18

Van, amikor annyira közösek a szervek, hogy a babákat nem is biztos, hogy ikreknek lehet nevezni, egyes vélemények szerint egyetlen gyermekről van szó...

A 25 éves brazil nő, Maria de Nazare, egész várandóssága során azt hitte, hogy két babát fog a világra hozni. A szülést megelőző pillanatokban aztán kiderült, hogy az ikreknek egy szíve, egy tüdeje, egy mája és egy medencéje van, azonban két aggyal és külön gerinccel rendelkeznek. A két utódot aztán Emanoelnek és Jesusnak nevezte el vallási áhítata jeleként. Valóságos csoda, hogy a fura ikerpár – sokak szerint egyetlen gyermek – ma is életben van.

Ez a fajta rendellenesség, mely dicephalic parapagus néven ismert orvosi berkekben, a sziámi ikrek körében is ritkaságnak számít. Érdekességként megemlítendő, hogy nem ez volt az egyetlen eset 2011-ben, amikor két fejjel és egy testtel jöttek világra ikrek Brazíliában: a 27 éves Sueli Ferraira az édesanyja a másik ritka sziámi ikerpárnak, akik sajnos a szülés után pár órával meghaltak, mert az agyuk sajnos nem kapott elég oxigént.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.