Bulvár

Steiner Kristóf is megszólalt az izraeli konfliktussal kapcsolatban

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.09 | 17:18

Egy Dzsungel könyve-idézettel kezdi legfrissebb közösségi médiás posztját Steiner Kristóf.

Fotó: RTL

Steiner évekig élt Izraelben, és most ő is reflektált a Hamász és Izrael állam háborújára. Elmondása szerint ma sincs túl azon, mikor először hallott Tel-Avivban légiriadót és volt tanúja terrorcselekménynek.

De ha már megismertem a félelmet, ezt az aggodalmat arra akarom használni, hogy másokat féltsek magam helyett. Olyanokat, akik képtelenek hallatni a hangjukat, mert elnyomásban élnek, vagy mert ha megszólalnak, más azt mondja: hazudsz. Itt az igazság: a háborúnak az az oka, hogy az emberi lény a hatalomszerzés és megtartás eszközeként használja a félelemkeltést. Mindig lesznek arabok és zsidók, akik a bosszút tűzik ki célul. És olyanok is, akik együtt tüntetnek békéért, egyenlő jogokért

– idézte a 24.hu Steiner Kristóf szavait.

Steiner úgy folytatja:

Ebben a tragikus helyzetben igyekezzünk az előítéleteket félretéve, közösen elindulni egy biztonságosabb, emberségesebb irányba. Orbán nem Magyarország. A Hamász nem Palesztina. És Netanyahu nem Izrael. Aki békét akar, nem láthat megoldást a háborúban! Elborzadva gondolok minden ártatlan ember halálára, és kétségbeesetten aggódom a térségért, az ott élőkért, és családtagjaikért.

“Szeretettel kérek mindekit: ne zsidózzunk, ne arabozzunk. Kétféle ember van, de nem izraeliek és palesztinok, hanem akik széthúzásban, megtorlásban hisznek, és azok, akik az összefogás és gondoskodás erejében” – zárta gondolatait.

Forrás: 24.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Megszűnés szélén áll a Tumblr
  • szerző:nuus
  • 2023. 11. 10.