Bulvár

Polipot talált a 4 éves kislány, aztán kiderült, egészen másra bukkant!

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.21 | 11:48

Megdöbbentő, ami a víz alatt rejtőzött.

Tim Wollak, egy amerikai édesapa, és 4 éves lánya, Henley, augusztus közepén különleges felfedezést tettek, amikor gyanútlanul hajókáztak a Michigan-tó keleti partjainál, Wisconsinban. A tiszta ég és nyugodt víz ideális körülményeket teremtett a halászathoz, így aztán 22 méteres hajójukkal keresgéltek a tó sekélyebb vizében.

A hajó szonárja váratlanul szabályos alakzatokat mutatott 10 méterrel a hajó alatt, amelyekről sejthető volt, hogy nem természetes eredetűek. Tim Wollak megkérdezte kislányát, mit gondol, mi lehet az, és Henley biztos volt benne, hogy polipot találtak. Wollak körbehajózta a területet, majd a szonárképeket megosztotta a Facebookon. A fotók december 11-én jutottak el a wisconsini régészekhez, akik szerint valószínűleg rábukkantak a 1871-ben elsüllyedt, 37 méter hosszú, háromárbócos George L. Newman hajóroncsára.

A Wollak család Peshtigóban él, Wisconsin északkeleti részén, egy olyan területen, amely a 19. században a fakitermelésnek köszönhetően virágzott. Azonban az erdőtüzek és az ipari tevékenységből származó füst okozott komoly problémákat. 1871. október 8-án a füst miatt a George L. Newman hajó zátonyra futott és elsüllyedt. A környéken nagyjából 1,2 millió hektár égett le, és 2000 ember vesztette életét.

A roncshoz tervezett expedíció várhatóan 2024 tavaszán indul majd.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló